Razbremenjeni na zadnjo pot v sezoni

Tudi rumeno-modra rokometna sezona se počasi izteka. Drevi bodo varovanci selektorja Veselina Vujovića odigrali še zadnjo tekmo v nadvse turbulentni sezoni. Ob 19. uri bodo gostovali pri Ribnici, ki se še bori za končno drugo mesto.

Adam Bratkovič si je z učinkovitimi predstavami priigral tudi 
reprezentančni dres za nastop na sredozemskih igrah.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Adam Bratkovič si je z učinkovitimi predstavami priigral tudi reprezentančni dres za nastop na sredozemskih igrah.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

RIBNICA > Rokometaši Kopra gostujejo pri starih znancih, ki lovijo svojo najboljšo ligaško uvrstitev. Gostitelji se bodo po porazu v Velenju še trudili za osvojitev končnega drugega mesta. Resda bodo ose gostovale pri Celjanih, a slednji pravega imperativa zmage ne bodo imeli, saj so si že nekaj krogov nazaj zagotovili naslov prvaka. Na drugi strani bo Ribnica gostila primorskega prvoligaša, ki je v zadnjih tednih ponovno veliko nihal. Dejstvo je, da bo pri Kopru tokrat tudi motivacija težava. “Zagotovo je take tekme najtežje igrati, saj ni pravega naboja. Četrto mesto smo si zagotovili, više pa ne moremo. Na drugi strani bo Ribnica zelo motivirana, saj bi ob zmagi osvojili visoko drugo mesto. Kljub temu ne mislimo izobesiti bele zastave,” pred zadnjo tekmo poudarja Adam Bratković, ki se je znašel na Vujovićevem seznamu potnikov na sredozemske igre (22. 6.-1.7. ) v španski Tarragoni. Katalonsko mesto bo gostitelj že 18. sredozemskih iger, tam pa bo Bratkoviču družbo delal tudi organizator igre koprske ekipe Aleks Vlah. Slednjega pred odhodom v Španijo čakata še dve kvalifikacijski tekmo z Madžarsko, kjer si želi Slovenija zagotoviti nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto.

Če je Vlah na reprezentančnih akcijah že sodeloval, pa krilnega rokometaša Bratkoviča čaka debi v dresu izbrane vrste. Eden najbolj zanesljivih koprskih rokometašev, ki je s 26 goli tudi prvi strelec končnice za prvaka, si je z dobrimi igrami prislužil dres reprezentance.

“Letos sem odigral svojo najboljšo sezono v dresu Kopra, kljub temu pa lahko še veliko napredujem. Seveda sem zadovoljen in počaščen, da bom lahko prvič zaigral za slovensko člansko reprezentanco. Dal bom vse od sebe, da ekipi pomagam do čim boljše uvrstitve. Kaj bo to prineslo meni osebno, pa trenutno ne razmišljam,” je z vpoklicem v reprezentanco seveda zadovoljen 24-letni Bratkovič.


Najbolj brano