Bosi po Goriških brdih

Da ima bosonoga hoja pozitivne učinke, se zavedajo tudi v Zavodu za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, kjer v nedeljo prirejajo izlet, ki so ga poimenovali Bosi po Brdih. Pohodniki se bodo bosi podali po pobočju Korade, manjkal pa ne bo niti pester program.

 Ljubitelji bosonoge hoje se bodo v nedeljo podali na krožno pot po 
pobočju Korade.   Foto: ZTKMŠ
Ljubitelji bosonoge hoje se bodo v nedeljo podali na krožno pot po pobočju Korade.  Foto: ZTKMŠ

Kdor želi spoznati in doživeti pozitivne učinke bosonoge hoje, bo nedeljski pohod, ki ga že četrtič prirejajo v Brdih, pravšnji zanj. Zbrani pohodniki se bodo z vodičem Petrom Mariničem podali na krožno pot po pobočju Korade, vmes pa bo dovolj časa tudi za pester in zanimiv spremljevalni program izleta.

Registracija in zbor udeležencev bo pri dvorani na Humu. Prireditelji bodo pohodnike pričakali med 9.30 in 10. uro. Maja Artenjak, predsednica Društva Kneipp Vrhnika, bo na prvi postojanki na poti proti Koradi predstavila uporabo kneippovih tehnik za ohranjanje zdravja ter refleksoterapijo. Bosonogi pohod po krožni poti se bo nato začel predvidoma ob 11. uri. Lokalni turistični vodnik Marinič bo med potjo pohodnikom zaupal mnoge zanimive informacije o briških gričih, njihovih posebnostih in lastnostih, vmes pa bo čas tudi za sprostitvene vaje. Na izbrani postojanki bodo udeleženci nekaj energijskih vaj izvedli s Tatjano Jug, energijsko kinezioterapevtko. Sandi Jug, raziskovalec vpliva srca na človeka, pa bo prikazal sklop vodenih vaj za višjo stopnjo kontakta s svojim srcem. V koči na Koradi bo okoli 13. ure čas za kosilo, okoli 14. ure pa se bodo pohodniki spustili proti začetni točki. Še pred tem pa se bodo udeležili zvočne kopeli z Ano Bratina. Za sprostitev izletnikov bo poskrbela z vibracijami tibetanskih skled, gonga in drugih inštrumentov.

Cena izleta je 13 evrov na osebo, obvezne prijave pa sprejemajo do jutri na tic@brda.si ali na številko 05/395 95 95.


Najbolj brano