V novi številki Primorskih novic preberite

Nedaleč od tržaškega trgovskega centra Torri d'Europa je bilo v soboto zvečer kot v kakšnem akcijskem filmu. Več slovenskih policijskih patrulj je zasledovalo ubežnike v avtomobilu francoske registracije od Bertokov vse do Trsta. Zasledovanje se je končalo v križišču med ulicama Svevo in Baimonti s trkom, v katerega so bile vpletena štiri vozila, in nato z aretacijo petih državljanov Kosova.

Sobotno filmsko zasledovanje se je končalo v križišču med  
ulicama Svevo in  Baimonti s trkom, v  katerega so bile vpletena 
štiri vozila, in nato z aretacijo petih državljanov Kosova. Foto: Damjan Balbi
Sobotno filmsko zasledovanje se je končalo v križišču med ulicama Svevo in Baimonti s trkom, v katerega so bile vpletena štiri vozila, in nato z aretacijo petih državljanov Kosova. Foto: Damjan Balbi

Najemodajalci imajo raje turiste

Rast trga nepremičnin se pozna tudi pri višanju najemnin. Lastniki se vse pogosteje namesto dolgoročnega oddajanja odločajo za kratkoročno oddajanje stanovanj turistom prek spletnih orodij, kot sta Booking.com in AirBnB. Po podatkih geodetske uprave se v Ljubljani v povprečju sklene 38 odstotkov vseh najemov v državi, v občinah slovenske Istre pa skupaj šest odstotkov, kar je takoj za Mariborom.

V Postojni in Pivki so namestili že 51 defibrilatorjev

Mreža defibrilatorjev, predvsem pa prostovoljcev, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč, ko pride do srčnega zastoja, je na Postojnskem in Pivškem zelo dobro razpredena. Pred dnevi so ji dodali še defibrilator v vasi Selce, tako da jih je zdaj na območju obeh občin že 51. V zadnjih treh letih so jih uporabili 14-krat, štiri oživljanja so bila uspešna.

Nekdanji vrtec v Izoli ima novega lastnika

Družba BM 21 s sedežem v Kopru je kupila stavbo nekdanjega vrtca v Drevoredu 1. maja v Izoli. Lastnika, Marjan Milič in Boris Leonidovich Kopilevich, nameravata stavbo obnoviti, v njej urediti poslovne pisarne ter jih dajati v najem, v pritličju pa odpreti restavracijo.

Naliv ni odgnal množice

“Simbol hrepenenja po življenju, človečnosti in solidarnosti, ki s humanostjo, strpnostjo in medkulturnostjo sodi v vrh vrednot EU,” se je Partizanski bolnici Franja ob njeni 75. obletnici v soboto poklonila Ivana Leskovec. Dež in sodra nista pregnala ne govorcev ne množice, ko so tkali srčen besedni poklon spomeniku partizanskega zdravstva.

Volitve v državni zbor: Zvonko Černač, SDS

Pogovarjali smo se z nekdanj0m poslancem in ministrom, pa tudi enim vidnejših članov SDS, Postojnčanom Zvonkom Černačem, ki se je po neizvolitvi na prejšnjih parlamentarnih volitvah podal v podjetniške vode. Izkušnja je bila dragocena, pravi, toda zdaj kandidira ponovno, ker bi želel delati “v korist ljudi”.

Pogovor z direktorjem KK Sixt Primorska Matejem Avanzom

Za Sixtom Primorsko je uspešna tekmovalna sezona, katere krona je naslov slovenskega pokalnega prvaka, blizu in hkrati daleč pa je bil tudi naslov prvaka lige ABA 2 in finale državnega prvenstva. Kljub vzponu pa prav poraz s Krko v boju za jadransko najbolj skeli. A po besedah Mateja Avanza, direktorja kluba, najboljši časi šele prihajajo.


Najbolj brano