Zahtevajo prekinitev vojaških vaj

Delovna skupina postojnske občine za pripravo strategije za Poček od ministrstva za obrambo zahteva, da jo seznani z ukrepi za ukinitev vseh vojaških vaj, ki vsebujejo uporabo streliv in kemičnih sredstev na območju postojnske občine. Z ministrstva ne odgovarjajo še nič konkretnega.

Bo občina dosegla, da vaj na Počku po dokončni razveljavitvi 
državnega prostorskega načrta res več ne bo? Foto: Danijel Cek
Bo občina dosegla, da vaj na Počku po dokončni razveljavitvi državnega prostorskega načrta res več ne bo? Foto: Danijel Cek

POSTOJNA > Delovna skupina za Poček, ki jo je na predlog svetniških skupin pred dnevi imenoval postojnski župan Igor Marentič s ciljem, da ...

Komentar novinarja

Veronika Rupnik Ženko

Vojska res dela, kar hoče?

Potem ko se je izkazalo, da je vojska nedavno s streljanjem na Počku do druge ure ponoči, s čimer je kršila dogovor z lokalno skupnostjo in tudi osnovno človeško kulturo, ravnala tudi v nasprotju z navodili ministrstva, so se pojavili odzivi, da smo doživeli nekakšen tihi državni udar. In da bi to utegnil biti uvod v to, čemur se reče, da vojska dela, kar hoče. Ministrica se je opravičila in obljubila, da bodo dogajanje razčistili, a za zdaj javnost kaj več od tega, kot da je šlo za nesporazum ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano