Zakaj zasebni zavod za EPK?

V sredini aprila je vzniknil neprofitni zavod Go!2025. Sedež ima v občinski stavbi, njegova ustanovitelja pa sta vodja kandidature za EPK Neda Rusjan Bric in član delovne skupina Miha Kosovel. Zakaj pravne osebe, ki bi pripravljala dokumentacijo za kandidaturo EPK, ni ustanovila občina?

Neda Rusjan Bric je zavod ustanovila po dogovoru z občino in z 
namenom, da bodo razmerja  bolj pregledna.  Foto: Leo Caharija
Neda Rusjan Bric je zavod ustanovila po dogovoru z občino in z namenom, da bodo razmerja bolj pregledna.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Novica o ustanovitvi zavoda je sprožila nekaj kritičnih glasov, a v Mestni občini Nova Gorica zagotavljajo, da ni nikakršnega ...

Komentar novinarja

Vesna Humar

Hudič ni vedno zaseben

Primorske novice bodo vestno in redno spremljale denarni tok med Mestno občino Nova Gorica in Zavodom Go!2025. Gotovo bo kaj podobnega počel še kdo drug. Mehanizmi nadzora nad porabo javnega denarja v Sloveniji, še posebej aplikacija Erar, to omogočajo. In s tega stališča je ustanovitev zavoda vsekakor pripomogla k preglednosti porabe proračunskih sredstev. Avtorskim pogodbam s fizičnimi osebami je tako rekoč nemogoče slediti. Ni rečeno, da so postopki in pravne oblike, ki jih ob kandidaturi ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano