V novi številki Primorskih novic preberite

V garažni hiši nakupovalnega središča Planet Koper, nekdanjega Planeta Tuš, postavljajo zapornice na obeh vhodih, glavnem in stranskem, tako z Ljubljanske kot Kolodvorske ceste. Delovati bodo začele v prvem ali drugem tednu junija, parkiranje pa ne bo več brezplačno.

Odkar parkirišče poleg obiskovalcev trgovskega centra uporabljajo tudi drugi, nastaja parkirna stiska. Foto: Alenka Penjak
Odkar parkirišče poleg obiskovalcev trgovskega centra uporabljajo tudi drugi, nastaja parkirna stiska. Foto: Alenka Penjak

Tudi letos občinski praznik v Kopru brez podelitve priznanj

Tudi letos, tako kot vse od leta 2011, koprskim občinskim nagrajencem priznanj in nagrad niso slovesno podelili na svečani seji občinskega sveta na občinski praznik 15. maja. Kdaj jih bodo izročili Igorju Vučiču, Mojci Brank, Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Koper ter Prostovoljnemu gasilskemu društvu Babiči, za zdaj ostaja neznanka.

Sindikalist Mesaroš dobil tožbo in želi nazaj za volan avtobusa

Delovno sodišče v Kopru je odločilo, da je voznik avtobusa in sindikalist Endre Mesaroš nezakonito izgubil službo pri družbi Arriva Dolenjska in Primorska. Vodstvo družbe sodbe ne komentira, ker ta še ni pravnomočna. Ali se bodo pritožili, se še niso odločili.

Sodišče zaslišalo Mandarića, Popovičeve spet ni bilo

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes vendarle začela obravnava v tožbi Solze Popovič, mame koprskega župana, proti poslovnežu Milanu Mandariću, s katero želi dokazati, da posojila za nakup lokalov v Žusterni sploh ni prejela oziroma da je šlo za fiktivni posel. Sodišče bo zaslišalo še vrsto prič, med drugim tudi župana Borisa Popoviča.

Kmetijstvu grozi nova nadloga

Marmorirano smrdljivko, ki je že pred leti pustošila po severni Italiji, so lani poleti prvič pri nas opazili v Šempetru, letos pa že marsikje na Primorskem. V dolžino meri le dober centimeter, izleže lahko tudi 500 jajčec, kos je tudi daljšim razdaljam, predvsem pa ni izbirčna - na njenem jedilniku je 300 različnih rastlin.

Ena ponudba tri testna polja za protivetrne ograje na vipavski hitri cesti

Na Darsovo javno naročilo za izvedbo treh testnih polj za postavitev dodatnih protivetrnih ukrepov na vipavski hitri cesti je v razpisnem roku prispela le ena ponudba. Gre za skupni nastop družb Kolektor CPG, Petrič, Ponting, CVP in GVO. Vrednost ponudbe je 5,3 milijona evrov.

Zakaj zasebni zavod za EPK?

V sredini aprila je vzniknil neprofitni zavod Go!2025. Sedež ima v občinski stavbi, njegova ustanovitelja pa sta vodja kandidature za EPK Neda Rusjan Bric in član delovne skupina Miha Kosovel. Zakaj pravne osebe, ki bi pripravljala dokumentacijo za kandidaturo EPK, ni ustanovila občina?

Vremski Britof: trgovine ni več, pošta visi na nitki

Po stečaju Pekarne Postojna, ki je imela trgovino tudi v Vremskem Britofu, so tam ostali brez prodajalne. Prostori, nekdaj zgled dobre arhitekture in ena prvih stvaritev arhitekta Vojteha Ravnikarja, potrebujejo prenovo, zato najemnika ne bo enostavno najti. Ker je v trgovini delovala tudi pogodbena pošta, zdaj grozi, da bo Vremska dolina ostala še brez pošte.

Športnica aprila na Primorskem, Eva Mori: po francoskem državnem naslovu v nov klub

Aprila se je iztekla večina odbojkarskih državnih prvenstev. Za primorski presežek je v tem času poskrbela Kanalka Eva Mori. Njen francoski klub Beziers Angels je v tem obdobju ostal neporažen, Morijeva pa je bila izbrana v idealno postavo prvenstva, ki ga je v prvih majskih dneh tudi osvojila. Novo francosko odbojkarsko prvakinjo smo v uredništvu izbrali za športnico aprila.


Najbolj brano