Nov strateški načrt za koprsko banko

“Nov strateški načrt je v zaključni fazi. Prihodnji teden ga bomo predstavili vodstvu divizije hčerinskih bank znotraj skupine Intesa Sanpaolo v Milanu. Po njegovi potrditvi pa še zaposlenim in naknadno javnosti,” je povedal Igor Radovič iz koprske Banke Intesa Sanpaolo. Govoric o selitvi glavnine dejavnosti v Ljubljano in o morebitnih odpuščanjih pa ni komentiral.

Sedež koprske banke Intese Sanpaolo
Sedež koprske banke Intese Sanpaolo 

KOPER > V nekdanji Banki Koper, danes Intesi Sanpaolo, so pred meseci izvedli testiranje kompetenc zaposlenih, kar je nekatere prestrašilo, da gre za pripravo na zmanjševanje števila zaposlenih. V vodstvu banke so pojasnili, da gre za širši načrt za nov zagon banke. O slednjem pa je do zdaj znanega le, da med drugim predvideva odprtje centra za poslovanje z velikimi podjetji v Ljubljani.

V poslovni javnosti pa so v minulih dneh zakrožile informacije, da namerava nova uprava Slovaka Jozefa Kausicha v Ljubljano seliti kar pretežni del bančne dejavnosti. Poleg tega naj bi nameravali pomembno zmanjšati število zaposlenih - najprej z mehkimi metodami, kot je upokojitev, potem pa bi sledil še večji val odpuščanj. Posledično naj bi poslovno zgradbo na Pristaniški 14, kjer je zdaj sedež banke, ponudili na trgu.

752 ljudi je bilo konec lanskega leta zaposlenih v banki Intesa Sanpaolo v Sloveniji.

“Govoric je veliko, a to ni nekaj, kar bi jemala resno,” meni Nada Zavrtanik, predsednica sindikata v koprski Intesi Sanpaolo. “Upravi smo poslali vprašanja glede prihodnjih odločitev, na katera pričakujemo odgovore konec tega oziroma v začetku prihodnjega meseca,” je poudarila sogovornica in ob tem potrdila, da se nanjo v zvezi s tem obračajo tudi mnogi zaposleni.

Po dostopnih podatkih je koprska banka Intesa Sanpaolo konec lanskega leta zaposlovala 752 ljudi, pri čemer jih po oceni sindikalistke nekaj manj kot polovica dela v Kopru. Banko je pred dobrim letom formalno lastniško prevzela Privredna banka Zagreb, ki je sicer del iste skupine Intesa Sanpaolo.

Informacijo glede morebitnih odpuščanj v koprski banki smo preverili tudi na območni enoti zavoda za zaposlovanje, kjer nam je direktorica Nevenka Bandelj odvrnila, da nimajo nobenih uradnih informacij o tem.


Najbolj brano