Ogenj se je s tovornjaka razširil na naložena vozila

Primorsko avtocesto med Senožečami in Razdrtim je v sredo zvečer za več ur zaprl goreč tovornjak, ki je proti notranjosti države peljal osem rabljenih vozil.

Zaradi gorečega tovornjaka je bila avtocesta med Senožečami in 
Razdrtim zaprta več ur. Foto: PGD Senožeče
Zaradi gorečega tovornjaka je bila avtocesta med Senožečami in Razdrtim zaprta več ur. Foto: PGD Senožeče

SENOŽEČE > Na tovornjaku, ki ga je vozil 51-letni voznik, doma z območja Ljubljane, je zagorelo nekaj minut pred 21. uro. Najprej je vlečno vozilo na viaduktu Goli Vrh izgubilo moč, nato pa je začelo goreti.

Po prvih ugotovitvah je zaradi okvare turbine motorja začelo iztekati olje, ki je nato zagorelo, požar pa se je hitro razširil na kabino tovornjaka in zajel še vozila, ki so bila naložena na priklopniku.

Na avtocesto je odhitelo pet gasilcev sežanskega gasilskega zavoda, poleg njih pa še enajst gasilcev PGD Senožeče, štirje iz PGD Razdrto in dva iz PGD Postojna, na kraj so vsi skupaj prišli z osmimi vozili. Goreče tovorno vozilo so zavarovali in razsvetljevali območje, preprečili širjenje požara in ga nato pogasili.

Iz tovornega vozila so prečrpali še 300 litrov pogonskega goriva. Ogenj je uničil tovorno vozilo in štiri vozila ki so bila naložena na priklopniku, dve sta poškodovani.

Gasilsko intervencijo so končali dobre pol ure po polnoči. Avtocesta je bila na tem delu zaprta več ur.


Najbolj brano