Šest primorskih odličij

Na nedeljskem slovenskem atletskem pokalu za mlajše mladinke in mladince v Velenju so Primorci osvojili šest odličij. Ekipni prvak je ljubljanski Mass, med primorskimi klubi pa je najboljša Gorica.

Med najuspešnejšimi člani AK Gorica je bil Rok Kocina. Foto: Luka Carlevaris
Med najuspešnejšimi člani AK Gorica je bil Rok Kocina. Foto: Luka Carlevaris

VELENJE > Slovenski atletski pokal za mlajše mladinke in mladince je priredil AK Velenje. Nastopilo je 25 klubov. V moški in ženski konkurenci sta vrh zasedla ljubljanska mestna tekmeca Mass (240 oziroma 295 točk) in Kronos (224, oz 212). Bron so osvojili fantje novomeške Krke (204) in dekleta celjskega Kladivarja (176). Med petimi primorskimi klubi je bil najboljši novogoriški AK Gorica - z desetim mestom med fanti (37) in enajstim med dekleti (52).

Posamično sta se med Primorci pokalnega naslova veselila bovški član ljubljanskega Massa Tobi Gaberšček in skakalka s palico AK Gorico Mihaela Makarovič. Gaberšček je tri kilometre je pretekel v dobrih devetih minutah (9:11,45). Kar za deset sekund je bil hitrejši od prvega zasledovalca Jakoba Medveda (TK Ljubljana). Makarovičeva je letvico preskočila na višini 310 cm - za 20 cm višje kot srebrna Ljubljančanka Ajda Osolnik (Mass). Finale je kot osma ujela še Novogoričanka Vita Benedetič (240).

Edino primorsko srebrno odličje je prispeval Koprčan Žan Žorž. V teku na 400 metrov je bil hitrejši od njega (50,83) le Celjan Gašper Gabrovec (Kladivar, 50,15).

Naši atleti so se še trikrat krat povzpeli na tretjo stopničko zmagovalnega odra. Med fanti je teku na sto metrov je bron osvojil član AK Gorica Rok Kocina, ki je progo pretekel v času 11,31. Zmagal je Mitja Kordež iz Slovenj Gradca (11,08). Na 1500 metrov je tretji čas dosegel tudi atlet Postojne Jan Dekleva (4:24,25). Zmagal je Celjan Vid Botolin (4:09,43).

V ženski konkurenci se je brona veselila Postojnčanka Zoja Levec, ki je tri kilometre pretekla v času 11:26,06. Pokalna prvakinja je postala Ljubljančanka Hana Šurk (Kronos, 11:07,56).


Najbolj brano