Na odru Evrovizije ob Lei tudi Koprčanka Veronika Škrlj

Za četrtkov nastop v drugem predizboru Pesmi Evrovizije te dni v Lizboni ob Lei Sirk in spremljevalni vokalistki Karin Zemljič pridno vadi tudi ekipa štirih odličnih slovenskih plesalk. Med njimi je tudi Koprčanka Veronika Škrlj.

Veronika Škrlj (druga z leve) z Leo Sirk na enem od nastopov pred 
odhodom v Lizbono. Foto: SRDJAN ZIVULOVIC
Veronika Škrlj (druga z leve) z Leo Sirk na enem od nastopov pred odhodom v Lizbono. Foto: SRDJAN ZIVULOVIC

LIZBONA > 28-letna Koprčanka Veronika Škrlj je plesu zaprisežena že od malih nog. Pohvali se lahko s številnimi osvojenimi plesnimi lovorikami.

Veronika Škrlj

Med drugim je bila državna prvakinja v solo hiphop plesu in v street danceu, plesala je v znani slovenski plesni skupini Maestro, ki je kar trikrat osvojila naslov svetovnih prvakov, za njo je tudi udeležba na številnih plesnih delavnicah v tujini ter sodelovanje z južnokorejskim pevcem in plesalcem z umetniškim imenom Xia.

Trenutno Veronika poučuje v novogoriškem plesnem studiu Pro Dance Company. Ko sta jo koreografa Miha Krušič in Erik Bukovnik pred časom povabila, da bi se pridružila plesni ekipi Lee Sirk za nastop na Emi, ni odlašala. Leina zmaga je tako tudi njo ponesla v portugalsko prestolnico, kjer se skupaj z ostalimi plesalkami (Karin Putrih, Anjo Moderndorfer in Tajdo Kožamelj) pripravlja na četrtkov nastop.

“Kar intenzivno je, imele smo že dve vaji na odru, ki je res ogromen. Mislim, da bo v dvorani, ko jo bo napolnilo še občinstvo, zavladala fantastična energija. Komaj čakam!” je navdušena Koprčanka.

Povedala je še, da gostitelji lepo skrbijo zanje, saj imajo poleg priprav na voljo tudi dovolj časa za ogled Lizbone. V ekipi vlada prijetno vzdušje, tudi po zaslugi Lee Sirk. “Je izjemno nadarjena, zelo pozitivna in zabavna oseba. Na javnost, ki spremlja Eurosong, je naredila odličen vtis,” meni Veronika.


Najbolj brano