“Barka bo plula naprej. Z menoj ali brez mene!”

Letošnja rokometna sezona je za koprsko moštvo polna vzponov in padcev. Rumeno-modri so vso sezono rezultatsko precej nihali. Od odličnih predstav, kot je bila petkova proti Celju, do katastrofalnih polčasov, kot je bil drugi proti velenjskem Gorenju. A kljub vsemu se za mlado ekipo Kopra izteka predvsem sezona nabiranja izkušenj, ki jih želijo unovčiti v naslednji.

Kapetan koprskih rumeno-modrih Uroš Rapotec  bo ob koncu 
sezone sprejel ključno odločitev.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Kapetan koprskih rumeno-modrih Uroš Rapotec bo ob koncu sezone sprejel ključno odločitev.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Čeprav bodo koprski rokometaši do konca sezone 2017/18 odigrali še tri tekme, je zanje položaj na lestvici v državnem prvenstvu bolj ali manj jasen. Varovanci Veselina Vujovića so četrti, kar je po letošnji turbulentni sezoni tudi koprska realnost. Veliko vlogo so odigrale poškodbe, ki so pošteno klestile kader. Nekaj časa je bil odsoten tudi dolgoletni kapetan primorske ekipe Uroš Rapotec, ki pa se je pred končnico vrnil in ekipi pomaga v zaključku sezone. Odločitev o morebitnem nadaljevanju kariere bo kapetan ekipe sprejel po pogovoru z družinskimi člani in predsednikom kluba Aljošo Bertokom.

S petkovo predstavo proti Celju ste navdušili. Na koncu so prav veliki favoriti lahko zadovoljni, da so iz Kopra odnesli točko.

“Vemo, kaj Celje pomeni v Sloveniji in Evropi. Prikazali smo borbeno igro, upam, da so gledalci uživali. Nazadnje smo prejeli zadetek v zadnji sekundi, a kljub vsemu je remi pravičen razplet.”.

Sezono so zaznamovale poškodbe. Kako se je ekipa spopadala s tem?

“Ne vem, ali smo kakšno tekmo odigrali v popolni postavi. Kljub vsem poškodbam so se fantje, ki so dobili priložnost, zares trudili. Mislim, da je to pravi način in pristop h rokometu.”

Kaj velja povzeti iz te evropske sezone, kjer so si mladi fantje lahko nabirali izkušnje proti močnim ekipam?

“Za našo mlado ekipo, ki sicer počasi odrašča, so vse tekme dobrodošle. Če bi kakšno od tekem odigrali bolje, bi se zagotovo borili za višja mesta. Drugo leto bodo fantje leto starejši, pametnejši in morali se bodo navaditi na tak ritem.”

Kaj pomeni za mlade fante imeti na igrišču izkušenega kapetana, kot ste vi, in ne nazadnje na klopi takega stratega, kot je Veselin Vujović?

“Na koncu je najpomembneje, kaj ekipa pokaže na igrišču. Mora pokazati, da ima srce. Če lahko mi, ki smo izkušenejši, pomagamo, še toliko bolje. Sam sem vesel, da lahko priskočim na pomoč, jasno pa je, da bodo počasi oni tisti, ki bodo vodili to barko.”

Ali to pomeni, da dolgoletni kapetan zapušča koprsko rokometno barko?

“To je že drugo vprašanje (smeh). Barka bo plula naprej, z menoj ali brez mene. Nedvomno se bom usedel s predsednikom, prav tako pa se bomo pogovorili doma. Nenazadnje so prav oni tisti, ki ob mojih odsotnostih najbolj trpijo.”


Najbolj brano