Težko do presenečenja

Nogometaši Ankarana bodo danes pred misijo nemogoče, saj jih ob 16.50 čaka gostovanje pri razigranem Mariboru, ki je v zadnjih tednih znova v izvrstni formi in prvi favorit za državni naslov.

KOPER > Zdi se komaj verjetno, da bi nogometaši Ankarana v Ljudskem vrtu lahko preprečili nadaljevanje zmagovitega mariborskega niza. Maribor je v sredo v Velenju slavil še šestič zapored, a na lestvici šest tekem pred koncem s točko prednosti vseeno ostaja Olimpija, ki je v četrtek slavila v Kidričevem.

Ankaran je v sredo v premešani postavi še četrtič v sezoni izgubil s tretjeuvrščenimi Domžalami, ki so letos dodobra napolnile ankaransko mrežo. Skupno so vanjo pospravili kar 17 golov. Ankaranska obramba, ki bo tokrat pogrešala Jana Pahorja, je nekoliko bolj čvrsta v spopadih z Mariborom. Štajerci so zabili devet golov, osemkrat so bili natančni v Dravogradu, kjer so poleti slavili s 5:1, spomladi pa s 3:0. Zato pa je bil zelo tesen razplet njunega edinega dvoboja v Ljudskem vrtu, kjer je malo pred koncem prvega polčasa zmagovalca odločil Jasmin Mešanović. “Borimo se z virozo in z alergijami. Ob Pahorju skoraj zagotovo ne bo Žana Humarja, ki jo je nekaznovano skupil na tekmi z Domžalami. Odigrali bomo po svojih najboljših močeh, potem pa se posvetili zelo pomembni tekmi s Krškim v sredo,” pravi trener Vlado Badžim.

1:0

je bil izid zadnje medsebojne tekme v Mariboru

Mariborčani so se po aferi Zahović očitno sprostili in neobremenjeni lovijo Olimpijo. Maribor ima na svoji strani tudi izkušnje z zahtevnimi tekmami in se očitno bolje sooča s pritiskom. Vsaj trenutno. “Do konca sezone nas čaka šest kvalifikacijskih tekem. Izračuni ne pridejo v poštev, malo točk se izgublja in če pogledamo v celoti, koliko je bilo porazov vodilnih moštev, se zavedamo, da bo treba zmagovati še naprej. Naloga je jasna: morebitno razmišljanje, da bo zmaga že vpisana vnaprej, ne sme priti v poštev. ker se je že marsikdo na takšen način opekel,” poudarja trener vijoličastih Darko Milanič.


Najbolj brano