Kako blizu so?

Rokometaši Kopra se bodo danes ob 18. uri soočili z največjim izzivom v domači ligi za prvaka. V celjski dvorani Zlatorog se bodo v preloženi tekmi 2. kroga pomerili z aktualnim pokalnim in državnim prvakom Celjem, ki jih je minulo soboto na zaključnem pokalnem turnirju izločil v polfinalu.

Grega Krečič (z žogo) je na zadnji medsebojni tekmi Celjanom zabil 
pet golov. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Grega Krečič (z žogo) je na zadnji medsebojni tekmi Celjanom zabil pet golov. Foto: Zdravko Primožič/FPA

CELJE > Slovensko klubsko rokometno dogajanje počasi dobiva epilog. Prejšnji konec tedna so Celjani v Ljutomeru še 21. postali pokalni prvaki, v naslednjih tednih pa bomo dobili tudi novega oziroma starega državnega prvaka. V najboljšem položaju so prav Štajerci, ki želijo osvojeni pokalni lovoriki dodati tudi 22. prvenstveno zvezdico. Kot prvi jim bodo naproti stali Koprčani, ki so jih v Ljutomeru poskušali presenetiti, a jim ni uspelo. Posledično so klonili tudi v boju za tretje mesto proti Ormožu, kar pa je bilo po napornem polfinalu tudi pričakovati. “Glede na to, da smo izgubili obe tekmi, nam je turnir služil predvsem kot dobra priprava na zaključek sezone. Vedeli smo, kaj nas čaka proti Celju. Morda bi lahko več izvlekli na tekmi z Ormožem, a vsekakor smo se nekaj tudi naučili. Upam samo, da ta poraz ne bo pustil večjih posledic,” je nastope na zaključnem turnirju četverice v pokalu ocenil Grega Krečič.

Na pokalnem polfinalu je bil za koprsko obrambo nerešljiva uganka David Razgor, ki je dosegel osem zadetkov. Čeprav so se rumeno-modri nekajkrat približali favoritom, jim je za popoln priključek vselej nekaj zmanjkalo. Popravni izpit bo že danes, naloga pa še toliko težja, ker bodo imeli Celjani občinstvo na svoji strani. Kljub temu se Koprčani na Štajersko ne podajajo z belo zastavo. “Pričakujem podobno tekmo, kot je bila tista v pokalnem polfinalu. Ekipi se dobro poznata, odločale bodo malenkosti in morda kakšen navdahnjen posameznik. Vsakič mora biti cilj zmaga. Poleg tega pa si nedvomno želimo nadaljevati niz neporaženosti v ligi za prvaka,” je še zaključil Krečič, ki je na sobotni tekmi proti Celju dosegel pet zadetkov. Koprčani s tekmo proti Celju vstopajo v hud ritem zahtevnih preizkušenj. Že v nedeljo bodo doma gostili Velenje, teden dni zatem pa še Celje.


Najbolj brano