V novi številki Primorskih novic preberite

“Selitev naših pisarn na drugo lokacijo ni vplivala na časovni rok izdaje odločb za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem,” zagotavlja direktor koprskega javnega stanovanjskega sklada Goran Malenić. Zavleklo se je pri pridobivanju podatkov iz centra za socialno delo, kjer so manjšim zamudam botrovali reorganizacija služb in menjava računalniškega sistema.

 Foto: Nataša Hlaj
Foto: Nataša Hlaj

V Grabnu bodo smučali maja

V soboto je Sončni Kanin testiral dvosedežnico Veliki Graben, ki so jo kot zadnjo obnavljali prek zime. Številni opazovalci so menili, da se smuka v Grabnu začenja. Žal bo treba še malo počakati.

Raj za tiste, ki iščejo mir

Občina Miren-Kostanjevica se bo predstavljala kot butična turistična destinacija Miren Kras, kjer naj bi obiskovalci iskali rekreacijo v naravi, domačo kulinarično ponudbo in mir.

“Poček ni in ne sme biti predvolilna tema”

Postojnski župan bo imenoval skupino, ki bo v dveh mesecih pripravila predlog reševanja problematike Počka, zlasti izhodišča za pogovore z obrambnim ministrstvom in vlado.

Nova odbojkarska igrišča na Sv. Katarini

V mesecu maju naj bi se začela preobrazba športno-rekreacijskega centra Sv. Katarina. Ankaranska občina namerava urediti tri nova odbojkarska igrišča, javne sanitarije ter nove zabojnike za nogometaše.

Rdeča mrzlica na Otoku

Italijanski jug trese nogometna mrzlica. Potem ko so Napolijevi privrženci zmago nad Juventusom proslavili tako vzneseno, kot bi osvojili naslov državnega prvaka, se v torek navijaški izbruh čustev obeta v Liverpoolu, kjer v prvi polfinalni tekmi lige prvakov gostuje Roma.

Izolski primer ošpic, resen opomin vsem

Stopnja precepljenosti primorskih otrok vztrajno upada in vzbuja skrb, menita epidemiologa v novogoriški in koprski enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel in Boris Kopilović, ki se jima pridružujejo pediatri.

Zamenjali bi polovico nadzornega sveta

Na majski skupščini Hotelov Bernardin delničarji ne bodo odločali le o uporabi čistega dobička, ampak bodo imeli na mizi tudi predlog z imeni treh novih nadzornikov.

Nenavadna svetloba poetičnosti

Goriški fotograf Marko Vogrič v Galeriji Gong predstavlja projekt Solkansko polje, ki se navezuje na genius loci, kraj, kjer stoji galerija.

Na zatožno klop zaradi prebarvanih strojev

Skoraj štiri leta po koncu odmevne kriminalistične preiskave, povezane s Cimosovimi prebarvanimi stroji, se je na koprskem okrožnem sodišču prejšnji teden začelo sojenje petim nekdanjim vodilnim Cimosa in družbe SiEVA.


Najbolj brano