Ribiči so čistili okolico jezera Mola in ribiški dom

Člani Ribiške družine Bistrica so v soboto na tradicionalni spomladanski čistilni akciji uredili okolico jezera Mola in ribiškega doma ter se tako pripravili na novo ribolovno sezono.

Gospodar ribiške družine Iztok Grlj (levo) je s predstavnikoma 
stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije ob ribiškem domu simbolično posadil lipo. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Gospodar ribiške družine Iztok Grlj (levo) je s predstavnikoma stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije ob ribiškem domu simbolično posadil lipo. Foto: Katja Kirn Vodopivec

SOZE > Akcije se je udeležilo okrog 15 članov ribiške družine, ki so se jim pri delu pridružili tudi taborniki in predstavniki stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije. Ti so ribiški družini podarili tudi nekaj sadik drevja, ki ga bodo posadili v okolici ribiškega doma. S skupnimi močmi so uredili in očistili poti in ribolovna mesta okrog jezera Mola, predvsem vejevje, ki se je tu nabralo čez zimo, prebarvali so nadstrešek pri ribiški koči, ki so ga postavili lani, pred sezono piknikov pa so uredili tudi jurček ob koči, ki ga ribiči sicer oddajajo v najem.

“Gre za redno vzdrževalno akcijo, ki se je ribiči lotimo pred vsako sezono. Ta se tradicionalno začne 1. aprila s tekmovanjem v ribolovu na najtežjo postrv na Klivniku. V aprilu se odpre tudi sezona krapolova, ki traja vse do oktobra, s 1. majem pa bomo odprli še ščukolov. Da bo ulov še boljši, smo tudi letos v Molo že vložili ščuke in krape,” je povedal gospodar Ribiške družine Bistrica Iztok Grlj.

Ribiška družina Bistrica sicer skrbi za tri ribolovne revirje, poleg jezer Mola in Klivnik tudi za reko Reko in gojitvene potoke, kamor letno vložijo za 15.000 evrov rib.


Najbolj brano