Ankaran se je ustrašil zmage

V prvi ligi ni veliko takih tekem, da bi ekipa z igralcem manj ujela zaostanek, kaj šele z devetimi igralci v polju. To se je včeraj posrečilo nogometašem kranjskega Triglava, ki so uspeli izenačiti dobrih deset minut pred koncem tekme. Remi je bil pravičen razplet.

Največkrat je bilo napeto pred ankaranskimi vrati, kjer je svojo 
nalogo dobro opravil Primož Bužan (levo). Foto: NZS
Največkrat je bilo napeto pred ankaranskimi vrati, kjer je svojo nalogo dobro opravil Primož Bužan (levo). Foto: NZS

KRANJ > V pravi poletni pripeki je bil derbi za obstanek na trenutke tudi vroč, čeprav na igrišču ni bilo izrazito grobih prekrškov, kot bi lahko sodili po številu podeljenih kartonov. Kranjčani so zaradi kazni pogrešali kar štiri nogometaše, a so se zamenjave izkazale. Začeli so poletno in napadalno, trdno odločeni, da vse tri točke ostanejo doma, medtem ko so bili gostje precej “dopustniško” razpoloženi, praktično brez zvezne vrste in z odrezanimi tremi ofenzivnimi igralci.

Ankarančani so se v prvem polčasu zgolj sreči in zelo razpoloženemu vratarju Primožu Bužanu lahko zahvalili, da kranjski orli niso povedli s trikrat višjo razliko, kot je bil izid polčasa (1:0). Goste so večkrat stisnili na rob kazenskega prostora, Po nekaj polpriložnostih so Kranjčani v 28. minuti na noge dvignili svoje privržence, ko je zadel prvi strelec lige Matej Poplatnik. Malo zatem so vsi že videli žogo v mreži za 2:0. Luka Majcen je v kazenski prostor neoviranemu Dejanu Robniku poslal lepo podajo, toda slednji je tako šibko udaril, da Bužan ni imel težav. Potem so bili prvič pred domačimi vrati Ankarančani. Tim Vodeb je prvič na tekmi atraktivno podal z roba igrišča in to kar pred domača vrata, kjer bi Johan Nkmama z glavo moral žogo samo preusmeriti v mrežo. V zadnji minuti polčasa je v isti akciji Triglav dvakrat zgrešil nemogoče. Najprej je strel Roka Elsnerja Bužan odbil v vratnico, potem pa je pritekel Ožbej Kuhar in streljal, a je Bužan imenitno reagiral.

Triglav : Ankaran 2:2 (1:0)

Športni center, gledalcev 400, sodnik Sagrković (Vrhnika) 6. Strelci -: 1:0 Poplatnik (28), 1:1 Gerc (62), 1:2 Vodeb (74), 2:2 Pušnik (79). Triglav: Džafić 5,5, Šmit 6, Kryeziu 6, Elsner 6 (od 67. Bukara 6), Robnik 6,5 (od 84. Vokić-), Mlakar 6, Tijanič 6,5, Udovič 6,5, Kuhar 6,5, Poplatnik 6,5, Majcen 5,5 (od 66. Pušnik 7). Trener: Siniša Brkić.

Ankaran: Bužan 7, Mate 5,5 (od 46. Soldo 5,5), Badžim 5,5, Pahor 5,5, Gliha 6,5, Humar 5,5 (od 59. Gerc 6), Nkama 6, Delgado 5,5, Romero 5,5 (od 89. Zemljak-), Santos 6, Vodeb 6. Trener: Vlado Badžim. Rumeni kartoni: Šmit, Elsner, Poplatnik, Džafič; Romero, Pahor; rdeča kartona: Udovič (57, grob prekršek), Šmit (73, 2 x RK).

Ankaran jo je torej v prvem delu še dobro odnesel in temu primerno glasno je bilo v njihovi slačilnici. Uvod v drugi polčas je bil bolj uravnotežen, a so bili spet bliže zadetku domači. Matija Soldo pa je le uspel pravočasno ovirati Poplatnika, ki je izpeljal hiter protinapad. Potem je sledila prva izključitev domačih nogometašev. V boju za žogo je Gašper Udovič z nogo v obraz udaril Nkamo in sodnik Asmir Sagrković je najbrž prestrogo pokazal rdeči karton. Gostje so kmalu izenačili iz prekinitve. Santos je podal z avta, pred vrati pa je iz bližine rezervist Vedran Gerc, ki je ravno vstopil v igro, žogo potisnil v mrežo. V 73. minuti je zaradi drugega rumenega kartona iz igre moral še Vlado Šmit, minuto zatem pa so gostje povedli, ko je po podaji Erika Glihe Vodeb zadel z glavo.

Pričakovati je bilo, da bo Ankaran dobil eno pomembnih bitk v boju za ostanek in pet točk prednosti, a je praktično nehal igrati. Še več: domači so skoraj neovirani izenačili prek Nejca Pušnika. “Prvi polčas smo igrali zelo slabo. Ko pa smo v nadaljevanju povedli z 2:1, smo se umaknili v defenzivo. Zaslužili smo si točko, kaj več pa ne,” je bil razočaran Tim Vodeb, ki je znova plenil pozornost z nevarnimi podajami iz avta - s premetom.

Tim Vodeb,

nogometaš Ankarana

“Prvi polčas smo igrali zelo slabo. Ko pa smo v nadaljevanju povedli z 2:1, smo se umaknili v defenzivo. Zaslužili smo si točko, kaj več pa ne.”


Najbolj brano