Najprej kava in pršut, kmalu pa še frtalja

Na razpis za izbiro najemnika prostorov v Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju, namenjenih okrepčevalnici, se je prijavil le en ponudnik. To je mladi Jan Drufovka iz Nove Gorice, ki mu lokal na dobro obiskani turistični točki predstavlja lep izziv.

Jan Drufovka Foto: Alenka Ožbot
Jan Drufovka Foto: Alenka Ožbot

CERJE > “Presenetilo me je, da se nihče drug ni prijavil na razpis, saj je to lepa lokacija z razgledom, pretočna točka, kjer se ustavljajo ...

Komentar novinarja

Alenka Ožbot Klančič

Kdor čaka, dočaka

Včasih je treba čakati leta, tudi desetletja, da nek projekt zaživi. Zlasti kadar je zahteven, “širšega pomena”, sloni na kulturi in ni že v startu natančno določeno, kdo in kako ga bo izpeljal. Takšna je zgodba o Pomniku braniteljem slovenske zemlje, ki že od leta 2002, ko je bil postavljen temeljni kamen zanj, išče svoje mesto v srcih Slovencev, v katerih želi vzbujati domoljubje oziroma ponos, da so skozi stoletja znali ohraniti svoj jezik in kulturo. Čeprav je bil zasnovan kot ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano