V novi številki Primorskih novic preberite

“Kadrovske težave imamo, to je dejstvo, in jih bomo imeli vse več,” odkrito priznava tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez. Predvidoma v petek bo naša večja vojaška ladja Triglav odplula na humanitarno misijo v libijsko morje. Posadko naj bi komaj sestavili, na ladji pa sta pokvarjena top in raketni sistem. Odgovorni poudarjajo, da ne top ne rakete niso nujne za mirovno misijo.

Predvidoma v petek bo naša večja  vojaška ladja Triglav odplula na  
humanitarno misijo v libijsko morje.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Predvidoma v petek bo naša večja vojaška ladja Triglav odplula na humanitarno misijo v libijsko morje.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

Zdravnik v pokoj, pacienti na občino

“S 1. aprilom bo naša ambulanta na lokaciji v Piranu prenehala delovati. Za vse nadaljnje informacije se zglasite na Občini Piran, na oddelku za družbene dejavnosti.” To neobičajno obvestilo na vratih zaprte ambulante zdravnika Šimeta Kopilovića na Fornačah je danes presenetilo enega od njegovih pacientov.

Izolska bolnišnica: ob dnevni bolnišnici jutri začnejo graditi še endoskopski center

Na leto naj bi izolska bolnišnica (SBI) četrtino bolnikov, ki prihajajo na operacije in druge posege, oskrbela v dnevni bolnišnici, čez desetletje približno polovico. Tako je bilo slišati danes na uradni otvoritvi dnevne bolnišnice, za katero je SBI namenila 410.000 evrov lastnega denarja. Jutri bodo začeli ob njej graditi sodoben endoskopski center. Zanj ima SBI že privarčevani denar.

Vendarle premik z nekdanjo porodnišnico?

Servitski samostan, kot se je stavbe na Santorijevi ulici v Kopru prijelo ime, čeprav je bila stavba v preteklosti uporabljena za različne dejavnosti, sredi mesta propada. A morda se ravno v času, ko je luč sveta ugledala elektronska knjižica o bogati zgodovini objekta, ki ima status kulturnega spomenika državnega pomena, obeta sprememba.

Med občinami razlike tako v številu uporabnikov pomoči na domu kot v cenah

Število uporabnikov pomoči na domu, ki starostnikom podaljšuje možnost bivanja v domačem okolju, se povečuje. Povečujejo pa se tudi njihove potrebe po pomoči. A izvajalci opažajo, da si nekateri starejši, sploh tisti z nizkimi pokojninami, storitve ne morejo privoščiti v obsegu, kot bi jo potrebovali, dostopnost pa je odvisna tudi od višine občinske subvencije.

Ekološki otok v Materiji poka po šivih

Krajani opažajo, da je ekološki otok v Materiji, ki se nahaja v bližini nekdanje pošte, večkrat prepoln odpadkov, saj jih tja odlagajo tudi mimoidoči vozniki tranzitne ceste. Občina išče primerno lokacijo za premestitev, krajani pa opozarjajo komunalo, naj otok pogosteje prazni in čisti.

Bo šlo v tretje vendarle gladko?

Potem ko svet zavoda dvakrat ni uspel izbrati novega ravnatelja OŠ Miren, saj nobeden od kandidatov ni dobil večine glasov, bodo njegovi člani v tretje poskusili jutri. Če bodo složni, bo novi ravnatelj funkcijo prevzel 1. julija.

Izvir Soče bodo tržili po vzoru Tolminskih korit

Za ogled izvira Soče bo v prihodnje treba plačati po zgledu, kot tržijo naravno znamenitost Tolminska korita. Preden bo upravljalec, turistični zavod Dolina Soče, začel pobirati vstopnino, bodo zgradili varen dostop. Računajo na podoben obisk kot v Tolminskih koritih, kjer so lani našteli rekordnih 55.000 obiskovalcev.

Časar na zatožno klop zaradi spornega najema parcel

Na koprskem sodišču se je začel sodni postopek zaradi še ene domnevno sporne poslovne poteze nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja - tokrat zaradi najema parcel, na katerih so skladiščili avtomobile. Pri enem od kaznivih dejanj naj bi Časarju pomagala njegova nekdanja podrejena, ki pred dnevi krivde za očitano kaznivo dejanje ni priznala.


Najbolj brano