Izbirali bodo “naj” podjetniške ideje mladih

V Novi Gorici bo danes vseslovensko tekmovanje Popri za najboljše podjetniške ideje mladih. Deset polfinalistov v vsaki kategoriji bo predstavilo svoje ideje, zvečer pa bodo na slavnostni prireditvi v SNG Nova Gorica nagradili zmagovalce.

Mladi bodo skušali s petminutnimi predstavitvami strokovno 
komisijo prepričati, da imajo najboljšo podjetniško idejo. Foto: Jure Batagelj
Mladi bodo skušali s petminutnimi predstavitvami strokovno komisijo prepričati, da imajo najboljšo podjetniško idejo. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > V organizaciji Primorskega tehnološkega parka se danes zaključuje četrta vseslovenska izvedba tekmovanja Popri. Poslovne modele več kot 400 tekmovalcev iz vse Slovenije je letos ocenila 35-članska regionalna strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov, startup mentorjev, direktorjev in ključnih kadrov uspešnih slovenskih podjetij.

Podjetni, kreativni in samoiniciativni

Člani komisije so izbrali deset polfinalistov v vsaki kategoriji (osnovnošolci od 7. do 9. razreda, srednješolci in študentje ter mladi do 29. let), ki bodo imeli v dopoldanskem času v prostorih Eda centra petminutne predstavitve svojih idej. Polfinalisti v vseh treh starostnih kategorijah prihajajo iz Ljubljane, Ptuja, Sežane, Kočevja, Ljutomera, Novega mesta, Celja, Idrije in Nove Gorice z bližnjo okolico.

Vseslovensko tekmovanje Popri povezuje najboljše podjetne talente, združuje gospodarstvo in izobraževalne institucije, mladim pa omogoča razvoj veščin podjetnosti, kreativnosti in samoiniciativnosti.

Nagradni sklad 5000 evrov in pot v ZDA

“Nagradni sklad tekmovanja, ki znaša 5000 evrov, predstavlja kratkoročno spodbudo. Povezovanje s Kolektorjem, udeležba študentov na konferenci Podim in udeležba dijaške ekipe na mednarodnem tekmovanju Genius Olympiad v ZDA pa mladim omogoča nadaljnji razvoj njihovih idej in povezovanje z bodočimi delodajalci,” je povedala vodja tekmovanja Popri, Maja Rajer Obid iz Primorskega tehnološkega parka. Dodala je še, da je to tudi pravi cilj tekmovanja Popri - pripraviti mlade, da si bodo prihodnost ustvarili sami, in jim pomagati, da njihove ideje ne ostanejo le na papirju.


Najbolj brano