V Pivki danes, v Postojni prihodnjo soboto

Pred svetovnim dnevom Zemlje, ki bo 22. aprila, v mnogih krajih pripravljajo čistilne akcije.

Tako so lani čistili svojo vas v Nadanjem selu.  Foto: Arhiv Občine Pivka
Tako so lani čistili svojo vas v Nadanjem selu.  Foto: Arhiv Občine Pivka

PIVKA, POSTOJNA > V marsikaterem kraju na Krasu so že prejšnji konec tedna vzeli v roke škarje, grablje, lopate in drugo orodje, porezali robido, pobrali pločevinke, plastiko in druge odpadke, pograbili listje ter očistili vaška igrišča in druge skupne prostore. Drugod, zlasti v Brkinih, bodo to storili ta ali naslednji konec tedna.

Danes pa pripravlja veliko čistilno akcijo Občina Pivka. “Akcije naj se udeležijo tudi otroci, ki bodo lahko pobirali papirčke in manjše odpadke, večji in močnejši se bomo lotili tudi težjih opravil,” pravi Erika Kovačič s pivške občine in dodaja, da imajo podrobnejša navodila, vrečke in rokavice predstavniki vaških in trške skupnosti.

V Trnju in Kleniku bodo akcijo izvedli prihodnjo soboto, 21. aprila.

Prihodnjo soboto bo velika čistilna akcija Očistimo Postojno 2018 tudi v postojnski občini, ki jo skupaj pripravljajo Občina Postojna, društvo tabornikov Rod kraških viharnikov, Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov steg Postojna 1 ter krajevne skupnosti.

“Prav je, da naravi pomagamo zadihati, da skupaj mirno vstopimo v pomlad. Zberemo se ob 8. uri na parkirišču pred TPC Primorka, kjer bodo udeleženci prejeli vrečke in rokavice ter navodila o lokacijah čiščenja. Po končanem čiščenju bo organizator poskrbel tudi za toplo malico,” zagotavljata Miha Uhelj in Klemen Premrl, ki zbirata prijave do srede na ocistimo.postojno@gmail.com in na tel. št. 041/304-287 ali 031/251-835.


Najbolj brano