Na primorski avtocesti dodatni zastoji

Tisti, ki se danes ali jutri iz notranjosti Slovenije odpravljajo proti morju, bodo na primorski avtocesti naleteli na dodatne ovire in tudi zastoje. Dela potekajo tudi na nekaterih drugih slovenskih avtocestnih odsekih.

Na primorski avtocesti se obetajo dodatni zastoji. Foto: STA
Na primorski avtocesti se obetajo dodatni zastoji. Foto: STA

LJUBLJANA > Poleg zožitve primorske avtoceste na viaduktu Ravbarkomanda in na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in Selom zaradi obnovitvenih del je Dars za prihodnje dneve napovedal še dodatna dela na avtocestnem omrežju, ki bodo zagotovo vplivala na pretok prometa. Danes bo tako med 8. in 14. uro zaradi del zaprt počasni pas na odseku med Vrhniko in Logatcem proti Kopru zaradi popravila betonskega vozišča. Po 14. uri je predvidena zapora počasnega in voznega pasu. Zapora voznega pasu je predvidena tudi jutri ob 19. uri.

Krpanje jam, postavljanje ograj ...

Danes bodo po 14. uri začeli krpati udarne jame pred izvozom Unec proti Kopru, kar bo predvidoma trajalo do nočnih ur. V dolžini pol kilometra bo zaprt vozni pas.

V zapori na območju viadukta Ravbarkomanda bo od 22. ure danes zvečer do 11. ure jutri proti Ljubljani zaprt desni pas zaradi montaže gradbiščnih ograj.

Od ponedeljka do prihodnjega petka pa bodo na avtocesti med Senožečami in razcepom Gabrk začasne zapore posameznih voznih pasov. Sanirali bodo odvodni sistem meteornih voda na nadvozu nad avtocesto.

Zastoji lahko nastanejo v vse smeri

Na vipavski hitri cesti zaradi obnove dotrajanega vozišča med Ajdovščino in Selom poteka promet dvosmerno po eni polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, kakor bo do konca poletja.

Zastoji pa se ne obetajo le voznikom, ki so namenjeni proti morju oziroma na Primorsko in v obratno smer. Od ponedeljka do četrtka bodo med 8. in 16. uro v predoru Karavanke izvajali vzdrževalna dela v predoru Karavanke, promet pa bo potekal v intervalih z do polurnimi čakalnimi dobami pred predorom. Na odseku gorenjske avtoceste med Hrušico in Lipcami sanirajo viadukta Podmežakla 1 in 2, promet poteka dvosmerno po polovici avtoceste po enem voznem pasu v vsako smer.

Z deli bodo predvidoma končali v začetku junija. Na dolenjski avtocesti med Dobruško vasjo in Drnovim obnavljajo vozišče v dolžini dobrih sedem kilometrov, dela bodo trajala predvidoma do 21. maja. Promet v tem času poteka po polovici avtoceste dvosmerno, zaprta pa sta priključek Smednik (uvoz in izvoz proti Obrežju) ter počivališče Zaloke - jug proti Obrežju.

Predvidoma v torek pa bodo na štajerski avtocesti med Žalcem in Dramljami montirali portale informativne signalizacije. Po 17. uri bosta zaprta vozni in odstavni pas proti Mariboru, od 22. ure do 5. ure v sredo pa sta predvideni dve 30-minutni popolni zapori. V primeru slabega vremena bodo dela preložili na drugi datum.


Najbolj brano