V Kopru bo šlo zares

Slovenski rokometaši so zmagovito opravili zadnji beloruski preizkušnji pred kvalifikacijskima dvobojema za svetovno prvenstvo z Madžarsko. V Kopru bo 9. junija šlo zares.

Blaž Blagotinšek (levo v modrem dresu) in Borut Mačkovšek (z 
žogo) sta bila najboljša slovenska strelca na dvobojih z Belorusijo.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Blaž Blagotinšek (levo v modrem dresu) in Borut Mačkovšek (z žogo) sta bila najboljša slovenska strelca na dvobojih z Belorusijo.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

LAŠKO > Selektor Veselin Vujović se seveda predvsem nadeja, da bo lahko ob koncu klubske sezone izbiral med zdravimi rokometaši, na katere računa. V prvi vrsti si torej želi, da bi Jure Dolenec po operaciji kolena spet ujel pravo formo ter da bodo Nik Henigman, Matej Gaber in Marko Bezjak, ki so zaradi poškodb izpustili zadnja pripravljalna dvoboja, lahko spet pomagali reprezentanci pri uvrstitvi na veliko tekmovanje. Dobro razpoloženi Vujović je bil z opravljenim na treningih v Laškem zadovoljen. Reprezentančni utrip sta začutila tudi novinca, vratar Jože Baznik, ki se je predstavil pred lepim številom gledalcev na sobotni tekmi v Trbovljah, in Aleks Kavčič, ki je včeraj v Laškem prispeval tri gole.

Oba dvoboja z Belorusijo so slovenski rokometaši dobili. Prvega s 35:29 (17:10), drugega pa s 27:23 (14:12). Prijateljske tekme sicer nimajo posebne rezultatske teže, a vedno je lepše zmagati, s čimer bi verjetno soglašali tudi nogometaši, ki so pred desetimi dnevi izgubili pripravljalni dvoboj z Belorusijo. V rokometnih okvirih izbranci Jurija Ševcova kotirajo više kot nogometni kolegi, kar so potrdili tudi na EP, kjer so se kot Slovenci prebili v drugi skupinski del in tam namučili gostitelje Hrvate.

Pregledni dvoboji so seveda posebna zgodba. Veliko je preizkušanja, pri čemer do izraza bolj pride napadalna učinkovitost kot obrambna trdnost. Prednost domačega igrišča pa je ravno tako pomemben dejavnik, ki so ga gostitelji dobro izkoristili. Na prvi tekmi je res dobro strelsko formo s sedmimi goli potrdil Izolan Borut Mačkovšek, ki je včeraj prispeval dva zadetka. Rokometaš Kopra Aleks Vlah je v soboto prispeval en gol, včeraj, ko je bil najučinkovitejši v slovenski vrsti Blaž Blagotinšek s štirimi zadetki, pa se ni vpisal med strelce.


Najbolj brano