Bovški zrak je poln priložnosti

Bovec v prenesenem in tudi dobesednem pomenu gleda proti nebu. Priložnosti se nizajo druga za drugo. Obnove hotelov Alp in Kanin, načrtovane gradnje dodatnih večjih nastanitvenih objektov, čezmejno pismo o nameri za razvoj kaninskega območja s smučiščem vred in zdaj še napoved o dodatni ponudbi na bovškem letališču s prevozom turistov med letališči, obetajo veliko.

Ko so z denarjem EU gradili letališče, so zelo na skrivaj sanjali o tem, da bi turisti prihajali z letali. Zdaj se obeta, da bodo. S tistimi, ki skačejo s padali z višine 4000 metrov, nimajo veliko skupnega. Prileteli in tudi odleteli bodo na izhodišča za popotovanje v daljne dežele. Direktor družbe Aviofun Damijan Cehner, ki upravlja z občinskim letališčem, in njegov nov poslovni partner Ivan Kralj napovedujeta razvoj lokalnih in evropskih letalskih povezav , v katerem naj bi si bovško letališče odrezalo svoj kos pogače. Goste bodo vozili iz Benetk in nazaj, skupaj s hotelom Kanin se povezujejo s kitajskim turističnim tržiščem. V bovškem primeru bodo za začetek delali po naročilu relativno bogatih turistov, morda se v prihodnje obetajo tudi redne linije. V tem okviru se bo treba poglobiti tudi v vprašanje, ali bi morda letališče potrebovalo trdnejšo stezo, ki jo je v skladu z ekološkimi novimi tehnikami možno urediti tako, da ne izstopa z asfaltno podlago. “Od desetega leta občudujem letala, vedno sem rad gledal pod nebo, imam srečo, da sem združil dve ljubezni, letalstvo in podjetništvo,“ nam je v petek, ko je postal družbenik v Aviofunu, povedal Ivan Kralj. Strast do letenja in do razvoja bovškega letališča je skupna Kralju in Cehnerju in zdi se, da nastaja dobra naveza. Tudi zato, ker se oba transparentno predstavljata lokalnemu vodstvom. Nič ni zakritega. Tudi z občinskimi svetniki in vodstvom občine sta se pogovorila in jih seznanila s svojimi pogledi ter hkrati poslušala, kaj v podrobnem načrtu na območju bovškega letališča lokalna skupnost pričakuje.

“Od mladosti občudujem letala, vedno sem rad gledal pod nebo, imam srečo, da sem združil dve ljubezni, letalstvo in podjetništvo.“

Občina Bovec postaja atrakcija za vlagatelje, kar je velika odgovornost pri pogovorih z aktualnimi in morebitnimi novimi investitorji. Nujna bo velika modrost, da se bodo sporazumeli. Ključen pa je skupni čezmejni načrt obnove kaninskega smučišča, za kar so prijatelji ob meji podpisali pakt.


Preberite še


Najbolj brano