Zaradi prodaje droge in grožnje prijeli Pirančana

Piranski policisti so prijeli 57-letnega domačina, osumljenega prodaje droge in groženj. V hišni preiskavi na njegovem domu so poleg droge našli pripomočke za njeno pakiranje, tehtnico in denar. Zasegli so tudi štartno pištolo, s katero je streljal za 41-letnim Koprčanom. Ta ga je tudi prijavil policiji po tem, ko je od Pirančana kupil kokain, nakar sta se sprla.

V  sodelovanju  s koprskimi policisti vodniki službenih psov   so  
preiskali  stanovanjske  in  druge  prostore,  ki  jih uporablja  osumljeni v Piranu. Foto: STA
V sodelovanju s koprskimi policisti vodniki službenih psov so preiskali stanovanjske in druge prostore, ki jih uporablja osumljeni v Piranu. Foto: STA

PIRAN > Operativno komunikacijski center Policijske uprave Koper je 18. marca ob 1.55 prejel obvestilo 41-letnega Koprčana, da je v Piranu kupil kokain od 57-letnega Pirančana, s katerim sta se nato sprla, pri tem pa je Pirančan s pištolo streljal za njim. Zaradi zaznanih razlogov za sum storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter grožnje, so se policisti temeljito pogovorili s prijaviteljem, opravili pa so tudi več razgovorov z občani v Piranu.

Potrdili so prijavo Koprčana in pridobili odredbo za hišno preiskavo na domačem naslovu osumljenca. Pirančanu so 27. marca odvzeli prostost. V sodelovanju s koprskimi policisti vodniki službenih psov so preiskali stanovanjske in druge prostore, ki jih uporablja osumljeni v Piranu. Ugotovili so, da je zaradi nadaljnje prodaje hranil 133,6 grama kokaina, 1,3 grama heroina, 2,5 grama amfetamina in tri tablete po 10 miligramov apaurina. Prepovedano drogo, vključno s pripomočki za pakiranje, tehtnico in denarjem, za katerega utemeljeno sumijo, da izvira iz kaznivega dejanja, so zasegli. Prav tako štartno pištolo, s katero je streljal.

Po zaključku preiskave so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku na okrožno sodišče v Kopru, ki je zanj sprva odredil hišni pripor, v nadaljevanju pa pripor v koprskem zavodu za prestajanje kazni.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj so ugotovili, da gre za osumljenca, ki je prodajal prepovedane droge številnim odvisnikom z območja slovenske Istre, so sporočili iz .


Najbolj brano