Sladoledna skrinja zanetila požar v gostilni

V noči na torek je zagorelo v gostilni Kogoj sredi Bilj. Forenziki so po ogledu požarišča ugotovili, da naj bi požar zanetil kompresor sladoledne skrinje. Požar se je ponoči zadušil sam, po prvih ocenah je povzročil od sto do dvesto tisoč evrov škode.

Četudi se požar ni razširil na druge prostore, je največ škode tam 
povzročil dim. Foto: Leo Caharija
Četudi se požar ni razširil na druge prostore, je največ škode tam povzročil dim. Foto: Leo Caharija

BILJE >Lastniki gostilne Kogoj v Biljah in tamkajšnji zaposleni so včeraj zjutraj ob vstopu v lokal zgroženo zrli v črne stene in uničen inventar.

Najprej niso mogli dojeti, kaj se je pravzaprav zgodilo v gostilni, ki je še sedem ur pred tem gostila ljudi.

Ponoči je v lokalu zagorelo zaradi kompresorja sladoledne skrinje, ki ga je razneslo.

Tako so ugotovili forenziki, ki so si s policisti in gasilci včeraj, kmalu po 7, uri, ogledali požarišče.

“Gasilci smo zjutraj odšli v Bilje le preverit, če je vse pod kontrolo. Gasili nismo, saj se je požar ponoči sam zadušil, ko je zmanjkalo kisika. Požar se sicer ni razširi na druge prostore, največ škode pa je v lokalu povzročil dim,” je povedal vodja intervencije Damjan Doplihar.

“V starejšem delu poslopja, ki smo ga nedavno sanirali in posodobili, žal nimamo javljalnikov požara, zato do jutra, ko smo prišli v službo, za požar ni vedel nihče,” je včeraj dejal solastnik gostinskega obrata Tomaž Kogoj, ki ocenjuje, da bo zaradi sanacije gostilna a zaprta še približno dva tedna. Včeraj je celotna ekipa zaposlenih ves dan čistila požarišče.

Najhuje sta ogenj in dim uničila prostor s točilnim pultom in del jedilnice, ki je bil najbliže požaru. Počila je tudi ena od notranjih šip. Del zaprte terase in kuhinjo pa je umazal dim. K sreči je ostal pisarniški del lokala nedotaknjen, saj so ga od požarišča ločila zaprta vrata.

Zaradi požara, ki je v celoti uničil notranjost objekta, je nastala velika materialna škoda. Policisti ocenjujejo, da ta presega 100.000 evrov.


Najbolj brano