Trpežen kitajec s francoskim pedigrejem

Trg telefonov je dandanes zasičen, tako da proizvajalci ne vedo več, kaj bi nam ponudili. Najprej eno, potem dve, zdaj že tri kamere, vse za limanice. Malo pa je takšnih, ki razmišljajo o vsakodnevnih resničnih preizkusih telefonov, kot so voda in udarci. Vrzel skuša zapolniti francoski proizvajalec Crosscall.

Ravno prav velik in  dovolj osvetljen 5 palčni zaslon
Ravno prav velik in dovolj osvetljen 5 palčni zaslon  

Preizkusili smo model crosscall trekker X3, pri katerem izstopa zmogljiv fotoaparat. Celotna linija telefonov proizvajalca Crosscall je sicer zelo zanimiva. Med njimi lahko najdete plavajoči model shark-X3, ki je ravno pravšnji za delo ali šport na vodi, ker je telefonski klic lahko življenskega pomena, pa četudi je plovilo že pod vodo.

Trekker X3 je zmogljiv pametni telefon za adrenalinske dejavnosti na prostem in seveda tudi za vsakodnevna opravila, kjer obstaja možnost, da nam pade na tla ali še slabše - v vodo. Med najpomembnejšimi tehničnimi lastnostmi telefona je vodoodpornost s certifikatom IP67. Telefon je torej neprepusten za sladko in morsko vodo. Njegova vodotesnost je testirana na meter globine za čas 30 minut. Ob tem je odporen še na blato in prah. Ohišje zaslona je ojačano s steklom gorilla glass 4. Diagonalna velikost prikaza je pet palcev ali 12,7 centimetra, ločljivost pa je polni video format 1920x1080 pikslov.

Tehnologija wet touch pa nam bo omogočila tudi uporabo z mokrimi prsti ter rokavicami v primeru, da ga uporabljamo na smučanju. Ker je namenjen predvsem ljubiteljem adrenalina, ga odlikuje osem senzorjev - termometer, higrometer, barometer, višinomer, senzor bližine, svetlobni senzor, merilnik pospeška in magnetni senzor. Ti omogočajo merjenje podnebnih parametrov in predvidevajo vaše potrebe glede opreme, hidracije ali prehrane, na primer med pohodom, saj delujejo skupaj s posebej za to razvito aplikacijo X3 sensors.

Kamera telefona zajema posnetke skozi objektiv širine 28mm in z zaslonko f 2,8 z ločljivostjo 16 milijonov pikslov ter video posnetke polne ločljivosti - full HD. Grafični vmesnik aplikacije fotoaparata je lepo razporejen in prijeten za uporabo, tako so nam enostavno dosegljive napredne ročne nastavitve, tudi če aparat držimo vodoravno in ne pokončno, razen če to zahteva motiv. Posebno tipko na ohišju lahko po potrebi nastavimo za sprožitev fotoaparata ali za SOS funkcijo, kar je zelo pohvalno.

Da vse deluje tekoče, skrbi osemjederni procesor snapdragon 617 s taktom 1.5 Ghz ter podporo delovnega spomina 3 GB rama. 3500 mAh baterija omogoča način hitrega polnjenja do 80 odstotkov v manj kot eni uri ali pa udobnega brezžičnega polnjenja na embalaži aparata. Če želite tega izjemno trpežnega kitajca s francoskim pedigrejem vzeti s seboj na potep, boste morali zanj odšteti slabih 500 evrov.


Najbolj brano