Obrtniki nimajo več koga učiti za naslednike

“Kdo bo v prihodnje izvajal storitve, ki jih vsak od nas potrebuje?” se sprašujejo na Območni obrtno-podjetniški zbornici Nova Gorica, kjer so pomanjkanju kadrov včeraj posvetili novinarsko konferenco. Opozarjajo, da primanjkuje vseh poklicev na področju obrtnih dejavnosti. Po njihovem vedenju tudi ...

Največje je pomanjkanje kadrov  v gradbeništvu, saj tudi delavci iz 
nekdanje Jugoslavije za boljšimi plačami uhajajo v Evropo.
Največje je pomanjkanje kadrov v gradbeništvu, saj tudi delavci iz nekdanje Jugoslavije za boljšimi plačami uhajajo v Evropo. 

NOVA GORICA > “Ta trenutek so glede na rast največje potrebe v gradbeništvu. Iz nekdanjih jugoslovanskih republik ni več kadra, niti iz Bosne....

Komentar novinarja

Nace Novak

Mojstri se poslavljajo

Med vsakodnevnim deskanjem po svetovnem spletu, vse pogostejšim potapljanjem v virtualni svet se, iz dneva v dan bolj zliti s svojim pametnim telefonom, premalokrat vprašamo, kdo nam bo v tem svetu prihodnosti, ki je že tu in zdaj, popravil vodovodno pipo, pralni stroj, poskrbel za elektro inštalacijo in podobno. Mojstri obrti, ki ta dela še obvladajo, se namreč poslavljajo, odhajajo v pokoj, podmladka, ki bi jih čez nekaj let nadomestil in bi imel ustrezna znanja, pa ni. Na to so opozorili ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano