Vedo, kaj jih čaka

Koprski rokometaši bodo drevi ob 20. uri v četrtem krogu lige za prvaka gostovali pri vselej neugodni Loki. Škofjeločani veljajo za negostoljubno ekipo, saj doma redko prepuščajo točke.

Grega Krečič (z žogo) napoveduje koprsko zmago v Škofji Loki. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Grega Krečič (z žogo) napoveduje koprsko zmago v Škofji Loki. Foto: Zdravko Primožič/FPA

ŠKOFJA LOKA > Pred rumeno-modrimi je eno najzahtevnejših gostovanj v slovenskem državnem prvenstvu. V dvorani Poden, ki sprejme približno 1000 gledalcev, je vedno glasno. Domači navijači vselej pripravijo peklensko vzdušje in prav zato je ekipa Loke na svojem parketu toliko bolj neugodna. V letošnji sezoni sta točke iz Škofje Loke odnesla zgolj ormoški Jeruzalem, ki je v Podnu zmagal, in Koper (remi). Eden glavnih konkurentov za najvišja mesta Ribnica je v gosteh pri Loki kar dvakrat položila orožje, nazadnje pred desetimi dnevi. Koprčane na vroče gostovanje na Gorenjskem ne vežejo posebej lepi spomini. Na decembrskem obračunu sta si ekipi razdelili po točko, bolj kot sam rezultat pa je odmevalo dogajanje ob igrišču. Zaradi sodniškega kriterija (Koper je imel enajst izključitev, Loka zgolj dve) je živce povsem izgubil Veselin Vujović, ki je prejel tako rdeči kot tudi modri karton in s tem prepoved vodenja svoje ekipe na naslednji tekmi. Nedvomno bo pestro tudi drevi.

“Tekma proti Loki je izjemno pomembna. Tekmeca poznamo in vemo, za kako težko gostovanje gre. Ribnica je tam kar dvakrat izgubila. Naš cilj je zmaga,” je pred tekmo odločen Grega Krečič. Potem ko so Primorci nanizali štiri zaporedne zmage, je v soboto sledil hladen finski tuš. Čeprav so Koprčani igrali doma in so bili pred tekmo favoriti, tega niso znali unovčiti. V igri je bilo preveč napak, stekel ni niti hiter napad, ki je ekipo krasil večji del sezone.

V klubu si želijo vsaj četrtega mesta, z zmago na zahtevnem škofjeloškem gostovanju pa bi ekipa Kopra naredila velik korak k uresničitvi cilja.


Najbolj brano