Po pravico do zemlje na sodišče

Krčitev gozda na parceli, ki je bila v preteklosti last vaščanov oziroma tedanje agrarne skupnosti, je te dni presenetila vaščane Krajne vasi, saj so pričakovali, da bo Občina Sežana počakala na odločitev sodišča, preden overi kupoprodajno pogodbo. 28 vaščanov je namreč proti občini in kupcu Domnu ...

Dela za zasaditev vinograda na prodani parceli bivše agrarne 
skupnosti so se že začela.  Foto: Vaščani Krajne vasi
Dela za zasaditev vinograda na prodani parceli bivše agrarne skupnosti so se že začela.  Foto: Vaščani Krajne vasi

KRAJNA VAS > S tožbo želijo vaščani dokazati, da je pogodba, ki sta jo sklenila občina in kupec, nična. Da bi morala Občina Sežana zemljišča,...

Komentar novinarja

Petra Mezinec

Vaška lastnina na prodaj

Kdor vsaj malo pozna delovanje agrarnih skupnosti ali jusov, ve, da upravljanje z njihovim premoženjem ni prav enostavno. Sploh ne v sodobnem svetu, kjer so tako potomci članov agrarnih skupnosti kot tudi zakonodajalci skorajda pozabili na koncept skupnostne lastnine. Med člani agrarnih skupnosti mora obstajati visoka stopnja soglasja, preden naredijo naslednji korak, vsekakor pa ne morejo premoženja prodati kar tako in čez noč. Z njim morajo upravljati v korist vseh članov, kar seveda ni vedno ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano