Srnjaček se je iz morja obnemogel zatekel v stranišče

Včeraj popoldne so člani Lovske družine Koper prejeli nevsakdanjo prošnjo za pomoč. Občani so v morju ob semedelski promenadi opazili mlajšega srnjačka. Še pred prihodom lovcev je uspel sam priplavati na površje, nakar se je zatekel v javne sanitarije na koprski tržnici.

Po plavalnem podvigu se je mladi srnjak zatekel v javne sanitarije 
na koprski tržnici. Foto: LD Koper
Po plavalnem podvigu se je mladi srnjak zatekel v javne sanitarije na koprski tržnici. Foto: LD Koper

KOPER > Srnjaka so lovci našli obnemoglega pod eno od kabin javnih sanitarij. Zanj sta poskrbela starešina in gospodar Lovske družine Koper, ki sta ga prepeljala na območje Sermina in ga spustila v naravno okolje.

“O podobnih plavalnih podvigih divjadi smo lovci bili v preteklosti že obveščeni, nazadnje pred štirimi leti, ko je srnjak, potem ko je pretekel pol Kopra, skočil v morje pri koprski marini, kjer so ga nato iz morja s čolnom spravili uslužbenci marine. Običajno se na take podvige odpravljajo mlajši srnjaki, ki ravno v tem času iščejo svoj novi življenski prostor. Zaradi urbanizacije in vse manjšega naravnega življenskega prostora, divjadi včasih preprosto zmanjka prostora in se znajde v mestu,” so lovci zapisali na facebook strani LD Koper.

Ob tem so se še zahvalili gasilcem Gasilske brigade Koper, starešini in gospodarju LD Koper in vsem občanom, ki so kakorkoli pomagali pri “reševalni akciji”, po kateri so srnjačku uspeli zagotoviti novo prebivališče.


Najbolj brano