Pediater v Pivki (šele) junija

Ko je v začetku leta v pediatrični ambulanti v Postojni začela delati še druga zdravnica, so v Zdravstvenem domu Postojna in na pivški občini napovedali, da se bo aprila vrnila tudi v Pivko. Zdaj so napoved prestavili na začetek junija.

Pediatrična ambulanta v Pivki bo spet odprta junija, ko bo dobila 
svoje prostore v prizidku zdravstvene postaje.  Foto: Helena Race
Pediatrična ambulanta v Pivki bo spet odprta junija, ko bo dobila svoje prostore v prizidku zdravstvene postaje.  Foto: Helena Race

PIVKA > Dotlej morajo urediti prostore v prvem nadstropju prizidka Zdravstvene postaje Pivka, ki so ga zgradili pred dvema letoma. Tam bo imel pediater svoje prostore in čakalnico in si jih ne bo več delil z drugo ambulanto, vhod pa bo preko pokrite rampe s parkirišča za stavbo. Za gradbena in instalacijska dela bo občina odštela nekaj manj kot 71.000 evrov.

V Pivki so brez pediatra ostali avgusta lani po upokojitvi zdravnice. Postojnski zdravstveni dom je nato imel velike težave z iskanjem novega pediatra.

Rešitev je prinesla Jelena Pajović, sicer zdravnica družinske medicine, ki bo prevzela delo v otroški ambulanti, delala pa bo pod nadzorom pediatrinje Tanje Šušteršič. Za zdaj Pajovićeva dela le v Postojni, v Pivko se bo vrnila junija, kjer bo dojenčke in otroke sprejemala dvakrat tedensko, ob torkih in petkih.


Najbolj brano