Zemljišča v coni vnovič naprodaj

Ilirskobistriška občina bo 4. aprila na javni dražbi ponovno iskala kupce za osem zemljišč v industrijski coni v Ilirski Bistrici. Na dražbi bo obenem naprodaj še pet garaž v stanovanjskem naselju v Prešernovi ulici in stanovanje v Podgradu.

Osem zemljišč v industrijski coni v Ilirski Bistrici bo naprodaj 4. 
aprila. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Osem zemljišč v industrijski coni v Ilirski Bistrici bo naprodaj 4. aprila. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA Naprodaj je osem zazidljivih zemljišč v bistriški industrijski coni, ki se nahaja tik ob mestni obvoznici in železniški progi. Zemljišča merijo od 1530 do 5859 kvadratnih metrov. Najmanjše je naprodaj po izklicni ceni 49.862 evrov, največje pa po 190.944 evrov. Cena kvadratnega metra je sicer enotna za vsa zemljišča in znaša 32,59 evra.

Bistriška občina bo zemljišča v industrijski coni tokrat prodajala tretjič. Prva dražba pred dvema letoma je bila neuspešna, saj niso prodali nobenega zemljišča, na drugi dražbi septembra lani pa so prodali dve zemljišči, ki sta ju kupila domače invalidsko podjetje Ipil in bistriški podjetnik Edvin Velenik, ki se ukvarja s kamnoseštvom.

32,59 evra za kvadratni meter znaša izklicna cena zemljišč v industrijski coni Ilirska Bistrica.

Kot je takrat povedal direktor Ipila Marjan Tomažinčič, nameravajo na zemljišču v industrijski coni zgraditi nove poslovne prostore, kamor se bodo preselili iz sedanjih najemniških prostorov podjetja TIB Transport v stečaju. Edvin Velenik, lastnik podjetja Granit Velenik, pa ob nakupu še ni želel razkriti načrtov z zemljiščem.

Občina je lani kupcem zemljišč sicer ponudila tudi možnost subvencioniranja nakupa, za kar so v okviru razpisa za dodelitev finančnih spodbud za pospeševanje razvoja gospodarstva v občini skupno namenili 320.000 evrov. Denarna pomoč bo kupcem zemljišč najverjetneje na voljo tudi letos, saj je občina tudi v letošnjem proračunu za ta namen zagotovila 300.000 evrov. Občina pa letos pričakuje tudi 1,3 milijona evrov evropskega denarja za komunalno opremljanje cone.

Na dražbi 4. aprila bo občina prodajala tudi pet garaž v stanovanjskem naselju v Prešernovi ulici. Izklicna cena za posamezno garažo, veliko 15 kvadratnih metrov, znaša 4370 evrov. Po izklicni ceni 24.320 evrov pa bo naprodaj tudi 42 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Podgradu.


Najbolj brano