Umirjen začetek, razburljiv konec

Po dveh jesenskih remijih v sosedskih obračunih so Biljenci v soboto s 3:1 ugnali Mirence in se utrdili na vrhu zahodne skupine tretje slovenske nogometne lige. Nadzorovanemu prvemu polčasu je sledilo živahno nadaljevanje, v katerem so padli vsi štirje zadetki.

Biljenci (v črno-belih dresih) so  odpor Mirencev strli v končnici 
tekme.  Foto: Leo Caharija
Biljenci (v črno-belih dresih) so odpor Mirencev strli v končnici tekme.  Foto: Leo Caharija

BILJE > Muhasta vremenska napoved ni odvrnila od obiska tekme okoliških ljubiteljev nogometa, ki so se ob igrišču V Dolinci zbrali v lepem številu. Pričakalo jih je suho, a vetrovno vreme, ki je zlasti v prvem polčasu nekoliko krojilo dogajanje na od nočnega in jutranjega deževja zmehčani zelenici, ki pa je dobro prestala sosedski dvoboj. Tekma je postregla z dokaj pričakovanim razvojem dogodkov.

Gostje so poskušali z agresivnejšim pristopom presenetiti Biljence, ki so sprva le stežka razvili želeno igro. Saša Ranić je bil navdahnjen, Klemen Švigelj pa neugoden, zato je morala biti zadnja vrsta Biljencev na čelu z vratarjem Juretom Lipičarjem posebej pozorna. Sčasoma so gostitelji našli pravi recept za igranje v danih okoliščinah in težišče dogajanja se je vse bolj prevešalo na mirensko polovico. Res pa je, da prav veliko dela gostujoči vratar Denis Baloh ni imel. Biljenci so nizali kote in podaje pred gol, a nevarnejših zaključnih strelov je bilo le za vzorec.

Že začetek drugega polčasa je dal slutiti, da bi lahko spremljali bolj razburljivo tekmo. Za to sta poskrbela tudi trenerja z aktiviranjem svežih napadalnih sil. Sčasoma pa se je v igri ponujalo več prostora, s tem pa tudi priložnosti. Za prvi zadetek na tekmi pa je bilo vendarle treba počakati še skoraj pol ure drugega polčasa. Očitno je imel del domačih navijačev dober nos. Z zimzelenim napevom Bilje-gol so priklicali domače vodstvo. Po enem od številnih kotov je bil z glavo najspretnejši branilec Luka Tragin, ki je v drugem delu naravnal merilne naprave.

Sledilo je razburljivih petnajst minut. Mirenski džoker s klopi Rok Pavlin, ki se je med zimskim premorom priključil članom, je premešal domačo obrambo in dosegel izenačujoči gol. “Lepo je zadeti proti bivšemu klubu. Škoda, ker smo nato drago plačali naše napake, morda bi lahko tudi sodnik zapiskal kakšen prekršek na sredini igrišča,” je povedal 18-letni Pavlin. Biljenci so v končnici tekme vrnili udarec. Baloh, ki je bil dotlej zanesljiv, je zletel v prazno, napako mirenskega čuvaja mreže pa je izkoristil Luka Bragato. “Računali smo, da bo tekmec popustil po uri igre, kar se je tudi zgodilo. Pritisnili smo na plin in na koncu zasluženo slavili,” je povedal s 14 goli najboljši strelec lige. Domačo zmago je po izgubljeni žogi Ranića v protinapadu potrdil Matej Žižmond, ki je vstopil v drugem polčasu. Za konec pa je Švigljev projektil stresel okvir vrat domačinov, ki so si po tekmi seveda dali duška.

“Sosedski derbiji vedno prinašajo nekaj dodatne napetosti. V prvem delu nasprotniku nismo pustili posebej obetavnih akcij, mi pa smo bili premalo konkretni. Drugi polčas smo sicer začeli slabše, a je nato prišla do izraza naša telesna pripravljenost,” je povedal domači trener Sandi Valentinčič. Njegov kolega na mirenski klopi Jože Prelogar je bil zadovoljen s prikazanim: “Zanimiva tekma, ki je bila na kakovostni ravni druge lige. Rezultat bi se lahko obrnil tudi v našo korist, odločile so posamične napake. Biljenci upravičujejo vlogo favorita, naša mlada ekipa pa bo poskušala do konca zbrati čim več točk.”

Vitanest Bilje : Adria 3:1 (0:0)

Igrišče V Dolinci, gledalcev 350 sodnik Lazić (Ljubljana). Strelci - 1:0 Tragin (74), 1:1 Pavlin (78), 2:1 Bragato (86), 3:1 M. Žižmond (90).

Vitanest Bilje: Lipičar, Pečenko, L. Žižmond, Tragin, Ferjančič, Pušnar, Devetak, L. Batič (od 56. M. Žižmond), Koron, Doplihar (od 90. Eler), Bragato (od 87. Zupan). Trener: Sandi Valentinčič.

Adria: Baloh, Gomboc, Žigon, M. Godnič ml. Majcen (od 46. Pavlin), Hlede, Jerkič (od 61. M. Godnič st.), Ranić, Bizjak, Žibernik (od 80. Zovatto), Švigelj. Trener: Jože Prelogar.

Rumeni kartoni - Tragin, M. Žižmond; Švigelj, Hlede, Gomboc, Žigon, Ranić, Bizjak.


Najbolj brano