Ko tudi Iličić spregovori

Čeprav je igrišča nogometnega kompleksa na Brdu pobelil sneg, to ni zmotilo predvidenega ritma dela članske reprezentance. Igralci so se zbrali včeraj. Večina jih je prišla opoldne, nekateri kar neposredno na trening. Zadnji med njimi je bil vratar Jan Oblak, trije pa bodo zaradi vremenskih razmer prišli šele danes.

Selektor Tomaž Kavčič Foto: Anze Malovrh/STA
Selektor Tomaž Kavčič Foto: Anze Malovrh/STA

BRDO PRI KRANJU > Slovenska reprezentanca z včerajšnjim zborom tudi v praksi vstopa v obdobje pod taktirko novega selektorja Tomaža Kavčiča. Prvič se bo predstavila na prijateljskih tekmah z Avstrijo v Celovcu in Belorusijo v Ljubljani.

Vzdušje na Brdu je bilo včeraj neprimerljivo z zadnjim obdobjem bivšega selektorja Srečka Katanca. Zbor je minil v sproščenem vzdušju, prvi trening na zelenici, ki so jo vestno očistili snega, pa je bil prvič po dolgem času tudi odprt za medije. Včeraj so manjkali še trije igralci, prihod Roberta Berića, Rajka Rotmana in Benjamina Verbiča je preprečilo slabo vreme oziroma preložitev letov.

Josip Iličić

nogometni reprezentant

“Precej igralcev je prihajalo v reprezentanco nesproščenih. Upam, da bo zdaj drugače.”

Veliko novost je prinesla tudi prekinitev medijskega molka enega ključnih členov izbrane vrste, virtuoza Josipa Iličića, ki je samo letos za Atalanto v serie A zabil deset golov, v nedeljo kar tri pri Veroni. “Ha, ha, to žal tu nič ne šteje. Vzdušje je pozitivno, upam, da bomo naredili več kot v prejšnjem ciklu. Vsak selektor ima svoj koncept in pravila. Dobil sem novo motivacijo in zelo si želim, da bi se končno uvrstili na veliko tekmovanje,” je najprej povedal. Zakaj medijski molk? “Skušal sem se bolj osredotočati na dogajanje na igrišču in svoje igre, odločitev sem sprejel sam. No, zdaj sem ponovno med vami,” je dejal in pojasnil, da je bila njegova izjava o koncu reprezentančne kariere narobe predstavljena. “Nisem rekel, da se bom poslovil, rekel sem le, da se moj čas počasi izteka in da je zdaj zadnja priložnost, da nekaj konkretnega naredimo.” Jojo meni, da ima reprezentanca nedvomno kakovost. “Precej igralcev je prihajalo v reprezentanco nesproščenih. Upam, da bo zdaj drugače in da bodo fantje sem prenesli formo iz klubov. Sam se odlično počutim, podajam, dajem gole,” je dejal Iličić, ki ne razmišlja, da bi od poslavljajočega Boštjana Cesarja prevzel kapetanski trak.

“Lepo je biti spet skupaj, vsi smo veseli snidenja. Pred nami je nov cikel, dela se nova selekcija igralcev. Najboljše priprave so zagotovo prijateljske tekme. Avstrijce zagotovo bolje poznamo od Belorusov,” je bil prav tako dobre volje napadalec Andraž Šporar, ki je po neuspešni švicarski zgodbi zdaj našel bolj stabilno igralno okolje na Slovaškem.

Ob Kenanu Bajriću sta bila novinca na zboru igralca (vezista) koprske nogometne šole, ki sicer igrata v manjših klubih - Domen Črnigoj v Luganu in Leo Štulac v Venezii, kjer pa sta kljub temu lepo napredovala. “Uresničile so se mi sanje. Vesel sem, da lahko nekaj naredim za svojo državo, in naredil bom vse, da bom upravičil zaupanje. Selektor me vidi v sredini igrišča ali na krilu, odločitev bo seveda njegova,” je povedal Škofjot.


Najbolj brano