Zaposlili so 24 delavcev iz Cimosa

Družba Avastar Automation je od Cimosa odkupila del strojev in opreme ter s Cimosom podpisala pogodbo o sodelovanju. V njej je zaposlenih 24 delavcev, ki so prej delali v Cimosu. Sindikalist Sašo Ristič je presenečen, saj meni, da bi zadeve morale potekati drugače.

Sašo Ristič Foto: Zdravko Primožič/FPA
Sašo Ristič Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Avastar Automation iz Kopra, ki ga zastopa Aljoša Kovač, je od Cimosa odkupil del strojev in opreme. Kot nov gospodarski subjekt bo deloval in iskal poslovne priložnosti na področju orodjarstva ter strojegradnje v Sloveniji in na tujem. Družba je s Cimosom podpisala okvirno pogodbo o poslovnem sodelovanju.

“Novonastalo podjetje ima v tem trenutku 24 zaposlenih, ki so doslej delali v Cimosu, na povabilo Avastar Automation pa svojo profesionalno kariero nadaljujejo v slednjem,” so pojasnili v Cimosu in dodali, da še naprej ohranjajo dejavnost orodjarstva. Prilagajali in razvijali pa jo bodo glede na poslovne potrebe.

Sašo Ristič iz sindikata SKEI je začuden nad dogajanjem in ima precej pomislekov. Pravi, da so se delavci resda odločili sami, ali sprejmejo ponudbo novega podjetja in torej dajo odpoved v Cimosu, a opozarja: “Tako so izgubili pravico do odpravnine in tudi vse druge dosedanje pravice, vse začenjajo na novo. Pričakoval bi dogovor, da jim bi Cimos odpovedal pogodbe in hkrati ponudil novo pogodbo o zaposlitvi pri drugem delodajalcu. V okviru dogovora bi bila tudi zaveza novega delodajalca, da prevzame obveznosti, oziroma da zaposleni ohranijo vse pravice, kot so jih imeli pri prejšnjem delodajalcu. Sprašujem se, ali se delavci zavedajo posledic njihove odločitve.”

Aljoša Kovač na naša dodatna vprašanja o tem včeraj ni odgovoril.


Najbolj brano