V novi številki Primorskih novic preberite

V torek malo pred osmo uro zjutraj je iz koprskega mandrača morala odpluti jadrnica Adriatic Europa, ki je last Gašparja Gašparja Mišiča in s katero je imela MO Koper velike reklamno-promocijske načrte.

 Foto: Nataša Hlaj
Foto: Nataša Hlaj

Ekstel naj bi prevzel znanje in tehnologijo

Z zaslišanjem prič se je na novogoriškem okrožnem sodišču nadaljevalo pravdanje v zadevi TT Okroglica proti družbi Ekstel.

Župan ima alternativni predlog

Glede na doslej javno izražena stališča strank in skupin v mestnem svetu bi proti soglasju k prodaji vile Rafut, o katerem naj bi na poziv ministrstva za izobraževanje mestni svet odločal v četrtek, glasovalo vsaj dvanajst svetnic in svetnikov. A obeta se še en preobrat.

Občina in Marina z osnutkom sporazuma?

Piranski župan Peter Bossman je povabil predstavnike svetniških skupin v občinskem svetu na posvet glede Marine Portorož. Kot je mogoče sklepati, sta piranska občina in Marina v postopku mediacije zbližali stališča glede medsebojnih spornih vprašanj.

Za predrago maketo drugega tira je kriv ponesrečen excel

Direktor direkcije za infrastrukturo (Drsi) Damir Topolko v torek ni odstopil. Priznal je, da je direkcija za izdelavo makete drugega tira naredila napako in izbrala napačnega ponudnika, ki je bil dvakrat dražji od tekmeca.

Vrata večine šol in vrtcev v sredo zaprta

Učenci in vrtčevski otroci so že v minulih dneh nosili domov sporočila o sredini stavki v šolstvu. Velika večina šol in vrtcev bo zaprtih, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa je vodstva ustanov pozvalo, naj poskrbijo za varstvo in oskrbo otrok in učencev.

Tekli so za oboroženim vlomilcem

Čeprav naj bi v rokah držal večji nož, je za vlomilcem, ki ga je v sredo dopoldne našla v lastni hiši, najprej stekla lastnica, nato pa še delavca CPK, ki ju je prosila za pomoč.

Gnojevka s farme je že odtekla v reko Pivko

Primerom razlivanja gnojevke v nasprotju s predpisi na Postojnskem kar ni videti konca.


Najbolj brano