Senzacija Kopra v Velenju

V državnih prvenstvih je nastopil čas odločilnih srečanj. Koprčani zaradi zaostanka iz rednega dela više od četrtega mesta realno ne morejo, lahko pa očitno presenetijo vsakogar. To je sinoči občutilo favorizirano Gorenje, ki mu je Koper dal popra kar sredi Velenja. Mlinotest je proti Žurdu potrdil, da še vedno zanesljivo ostaja najboljša primorska ženska ekipa.

Ajdovske rokometašice so v  nadaljevanju zaustavile Kristino 
Petrinja (v oranžnem dresu), ki jim je v prvem polčasu zabila 
sedem golov.   Foto: Primož Brecelj
Ajdovske rokometašice so v nadaljevanju zaustavile Kristino Petrinja (v oranžnem dresu), ki jim je v prvem polčasu zabila sedem golov.  Foto: Primož Brecelj

Prva moška DRL

Gorenje : Koper 25:29 (13:11)

Rdeča dvorana, gledalcev 500. Sodnika: D. in I. Ivančič (oba Gorišnica) 500.

Gorenje: Cehte 2, Medved 3 (1), Haseljić 2, Ovniček 3, Ferlin 2, Grebenc 1, Stojnič, Grmšek, Toskić, Drobež, Potočnik 5, Golčar 3 (2), Verdinek 1, Kleč 1, Zaponšek, Pejović 2.

Koper 2013: Franza, Dolenc, Grzentič 3, Vlah 6, Krečič 6, Matijaševič, Kocjančič, Postogna, Rapotec 1, Smolnik 6, Sokolič 1, Guček, Sever, Planinc, Stopar, Bratkovič 6 (3).

Sedemmetrovke: Gorenje 4 (3), Koper 2013 3 (3); izključitve: Gorenje 4, Koper 2013 8 minut.

VELENJE > Velenjski rokometaši na uvodni tekmi lige za prvaka niso upravičili vloge favorita. Koprčani, ki so imeli v zadnjem času obilo težav (šele v sredo so prekinili niz petih porazov v vseh tekmovanjih), so z borbeno predstavo dokazali, da sodijo vsaj v širši vrh slovenskega rokometa.

Koprčani so prvi polčas bolje začeli, si priigrali tudi že tri zadetke prednosti, ko je bilo 6:3, a so jih Velenjčani ujeli še pred koncem polčasa in tudi prišli do dveh golov prednosti. Tudi v drugem polčasu se je nadaljeval izenačen boj, v 48. minuti pa so Koprčani spet povedli (22:21). V odločilnem delu tekme je bil Koper občutno boljš. Ko je v 57. minuti Žiga Smolnik zadel za novo koprsko vodstvo s tremi zadetki (27:24), je bilo vsem jasno, da se obeta prvovrstno presenečenje in slavje izbrancev Veselina Vujovića. Z zadetkom Grege Krečiča v 59. minuti za 28:25 je bil zmagovalec odločen. Končni izid 29:25 je postavil Aleks Vlah.

Pri domačih je bil s petimi zadetki najboljši Gregor Potočnik, pri gostih pa so po šest golov dosegli Vlah, Krečič, Smolnik in Adam Bratkovič. STA, BG

Prva ženska DRL

Mlinotest : Žurd Koper 22:17 (9:11)

ŠC Police, gledalcev 300 sodnika Kikel in Zupan.

Mlinotest: Bratina, Čermelj, Rudman 2, Svetik 4, Brecelj, Jurič 3, Petković, Fegic 1 (1), Čajko, Pipan 1, Sanabor, Ferfolja 3 (1), Bytyqi 2, Zelnik, Perazić 2, Pejović 4. Trener: Aleksander Lapajne.

Žurd Koper: Škabar 1, Munda, Jagurdžija, Petrinja 7, Fidel 1, Bertok, Panger 2, Zorko 4 (1), Vončina, Teraž 2, Vatovec, Peharc. Trener: V. Štingl.

Sedemmetrovke - Mlinotest 4 (2), Žurd Koper 2 (1); izključitve - Mlinotest 6, Žurd Koper 6 minut.

AJDOVŠČINA > V primorskem obračunu so Ajdovke upravičile vlogo favoritinj, a ne tako gladko, kot bi si morda želele. Zlasti v prvem polčasu jim marsikaj ni šlo od rok. Napad ni stekel, nemalo težav pa so imele tudi v obrambi, kjer jim je gibljiva in prodorna Kristina Petrinja navkljub različnim prijemom povzročila precej preglavic. V prvem delu je prispevala sedem od enajstih zadetkov Koprčank, ki so šle na odmor z dvema goloma prednosti. V nadaljevanju je bila na igrišču druga slika. Ajdovke so strnile vrste v obrambi in vsaj v strelskem delu zaustavile Petrinjo, ki v drugem polčasu ni več dosegla gola. “V Ajdovščino smo prišle sproščene in tako tudi odigrale prvi polčas. V nadaljevanju nismo našle recepta proti ajdovski obrambi. Le s šestimi doseženimi goli v drugem polčasu se nismo mogle nadejati zmage,” je dvoboj opisala najboljša strelka Koprčank, ki po odmoru nikakor niso več našle poti do ajdovskega gola. Po dveh hitrih izključitvah so izgubile rezultatsko pobudo in se nemočno zaletavale v ajdovski zid. V prvi polovici drugega polčasa so vsega dvakrat spravile žogo za hrbet Milene Petković, ki je naposled zbrala ducat obramb. “V prvem polčasu smo se mučile, podzavestno smo morda preveč razmišljale o tekmi z Zagorjem, ki nas čaka v naslednjem krogu. V nadaljevanju smo se pokazale v precej lepši luči. Pomagale smo si v obrambi, v napadu pa dale v višjo prestavo,” je povedala vratarka Mlinotesta. ASO

Jadran Blue. HK: Ljubljana 23:29 (11:16)

Modra dvorana, gledalcev 200. Sodnika Colner in Šebek. Jadran Bluemarine HK: Grmšek, Klobas, Bajič 2, Kovačevič 1, Žerjal 2, Grk 1, M. Uljan, T. Uljan, Kitanovski 1, Šafran, S. Poplašen 7, Maglica 2, Šiškovič 4, Tomažič, A. Poplašen 3. Trener: Igor Poklar. Najboljše pri Ljubljani: Vončina 5, Vučko in Žabjek po 4 gole. Izključitve: Jadran 2, Ljubljana 2 minuti; 7-m: Jadran 7 (6), Ljubljana 7 (7).

HRPELJE > Ljubljana je bolje začela tekmo in povedla s 3:0, gostiteljice pa so hitro odgovorile in kmalu izenačile. V 11. minuti je bil izid 4:4, potem pa so gostje spet prešle v prednost, ki je nato vse do konca tekme niso več izpustile iz rok. Čeprav so napake delale tudi Ljubljančanke, so jih domačinke napravile za odtenek več in ob odmoru so že zaostajale za pet golov. V drugem polčasu se potem Jadran ni več uspel približati, razlika je narasla tudi na devet zadetkov in na koncu je Ljubljana vpisala gladko zmago. SJ


Najbolj brano