Ko zadetek doseže veter

Tudi v drugi SNL na začetku spomladanskega dela prvenstva ni šlo brez prelaganja tekem. Kjer pa so jih odigrali, so se razpletle v glavnem po pričakovanjih. Dekančani so razgalili težave Brd, sežanski Tabor pa je zmagovito začel proti Rogaški.

Nesrečni vratar Brd Matija Radikon je končal v golu, ko mu je sunek vetra zbil žogo za domače vodstvo z 2:0. 

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Nesrečni vratar Brd Matija Radikon je končal v golu, ko mu je sunek vetra zbil žogo za domače vodstvo z 2:0.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

Jadran Dekani : Brda 2:1

Igrišče I. Gregoriča, gledalcev 150, sodnik Sagrković (Vrhnika). Strelci - 1:0 Palčič (29), 2:0 Babič (36), 2:1 Grbović (77). Jadran Dekani: Rupnik, Stepančič, Kljajić, J. Požrl, Terčič, Palčič (od 78. Podgoršek), Petrovčič, Babič, Vitezica, Rodica (od 89. Šop), Krivičić. Trener: Nevij Finkšt. Brda: Radikon, B. Kavčič, Kompara (od 46. Debenjak), Rojc, Rijavec, Varga, Grbović, M. Simčič Zuljan, Kodermac (od 84. L Simčič), Kuraj (od 46. Žižek), M. Kavčič. Trener: Anton Žlogar. Rumeni kartoni: Simčič Zuljan, Kavčič, Rijavec; Terčič, Stepančič.

DEKANI > Uspešna serija dekanskih nogometašev se očitno nadaljuje tudi spomladi. Včerajšnjo tekmo so imeli skoraj ves čas pod nadzorom, v Brdih pa bodo morali še krepko zavihati rokave do želene igre. Dekančani nadaljujejo s preverjeno postavitvijo in taktiko, ki se jim je jeseni obrestovala - z zaprto postavitvijo in hitro izpeljavo napadov. Prvo (večji del tekme edino) priložnost so sicer imeli gostje, ko je Marko Rojc sprožil neposreden strel v okvir vrat, a je bil Anže Rupnik na mestu, le malo zatem pa je udarna pest pesjanov v napadu, Luka Stepančič, odvzel žogo na sredini igrišča, prodrl po levi strani in podal pred vrata, kjer je za las zamudil Aleks Petrovčič. Po obdobju nenevarne igre je nenadoma padel zadetek. Jan Palčič je sprožil strel, Matija Radikon pa ni bil prav zanesljiv na golovi črti in sodnik Asmir Sagrković je ocenil, da je žoga prešla črto ter potrdil zadetek. V 37. minuti se je iz navidez nenevarne izbite žoge Matjaža Babiča zgodil eden najbolj nenavadnih zadetkov. Sunek vetra je presenetil Radikona, ko je sredi kazenskega prostora želel ujeti žogo. Burja je žogo potisnila naprej, tako da sta v mreži končala oba: najprej žoga in nato nesrečni vratar. Tako je bilo 2:0 za domače.

V drugem polčasu je Anton Žlogar takoj opravil dve menjavi in ekipo skušal usmeriti bolj napadalno, vendar pa pravega učinka ni bilo. Še več: v 65. minuti je Palčič po strelu stresel vratnico Brd. Potem pa je izid znižal novinec Stefan Grbović. V 76. minuti mu je poskus ubranil Rupnik, minuto zatem pa je streljal z roba kazenskega prostora na drugo vratnico in zadel. Ker Brici niso imeli pravih idej, kako doseči še drugi zadetek, so Dekančani rutinirano ubranili zmago.

Nevij Finkšt, trener Dekanov: “V prvem polčasu smo prikazali lep nogomet, potem pa so v nadaljevanju pobudo prevzela Brda, imela so tudi pomoč vetra, ki nam ni dovoljeval razviti igre in dokončati prehodov v napad. Če bomo tudi na koncu sezone tako visoko na lestvici, bo to zelo lepo.”

Anton Žlogar, trener Brd: “Odigrali smo najslabši prvi polčas, odkar sem v Brdih, in dobili dva zelo poceni zadetka. V drugem delu smo pokazali neko reakcijo, ampak to je vse pod zmožnostjo mojih igralcev. Moramo se čim prej pobrati in pri sebi iskati razloge za slabosti.” RM

Cherrybox 24 Tabor : Rogaška 3:1 (1:1)

Stadion R. Štolfa, gledalcev 300, sodnik Podgoršek (Duplje). Strelci - 1:0 Bačanin (5), 1:1 Neskić (36), 2:1 Kosmač (75), 3:1 Bačanin (85). Cherrybox 24 Tabor Sežana: Rener, Vidaković, Lukač, Azinović, Frelih (od 57. Škerjanc), Kariž, Sever, Stančič, Črgan (od 65. Salkić), Kosmač (od 79. Vukelić), Bačanin, Trener: Uroš Barut.

SEŽANA > Sežanski nogometaši so drugi del sezone začeli s prepričljivo zmago proti štajerskemu moštvu. Tekmo so odlično začeli in prek novinca v ekipi, centralnega napadalca Marka Bačanina, povedli že v peti minuti, ko je bil nemočen vratar Filip Lojen, ki bi že nekaj minut zatem lahko še drugič moral v mrežo po žogo, saj mu je ob strelu Marka Črgana žogo uspelo odbiti v prečnik. Zatem je bil na vrsti Dino Stančič, vendar je obramba gostov strel ustavila na golovi črti. Nato je so se tudi gostje opogumili in bili bolj podjetni ter tudi izenačili, a se tega niso mogli prav dolgo veseliti, saj so zaradi preostre igre v 42. minuti ostali z igralcem manj, saj je drugi rumeni karton prejel Tomaž Kidrič.

V drugem polčasu so imeli gostitelji olajšano delo, toda kaj lahko bi v začetku polčasa v vodstvo prešli gostje, ko je bil znova nevaren strelec Slatinčanov Alen Neskić, vendar je bil na mestu domači vratar Arian Rener. Dolgo časa je minilo, preden so češnjice številčno premoč spremenile v vodstvo. V zadnji tretjini tekme je to uspelo Nacetu Kosmaču, ki je izkoristil natančno podajo s kota Leona Severja in z rahlim dotikom glave žogo usmeril v mrežo. Na koncu pa je Bačanin potrdil, da je on napadalec, ki so ga jeseni pogrešali. Po podaji Stančiča je v kazenskem prostoru žogo hladnokrvno ustavil in jo nato izstrelil v mrežo. RM


Najbolj brano