Polič: “Nismo v ožjem izboru za Marino”

Medtem ko je že zdavnaj minil januar, in s tem tudi podaljšan rok za oddajo zavezujočih ponudb za nakup Marine Portorož, uprava DZS, kot predstavnik prodajalca, vztrajno molči. Ponudniki za nakup Marine pa so vse bolj negotovi. Med njimi je tudi portoroška družina Polič, ki predvideva, da se ni uvrstila v ožji izbor.

Bo Marina Portorož vendarle dobila novega lastnika?  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Bo Marina Portorož vendarle dobila novega lastnika?  Foto: Zdravko Primožič/FPA

PORTOROŽ > V upravi DZS, ki jo vodi Bojan Petan, so se glede prodaje Marine Portorož, ki jo prodajajo prek Term Čatež, ovili v molk. Nazadnje so nam konec lanskega leta sporočili, da so ustregli zaprosilu posameznih ponudnikov in rok za oddajo zavezujočih ponudb prestavili na januar 2018. Potem na naša vprašanja niso več odgovarjali.

“Kdaj bo postopek končan, ne vemo, a čeprav menimo, da je naša ponudba najugodnejša, zgleda, da se iz nam neznanih razlogov nismo uvrstili v ožji izbor kupcev,” pravi Peter Polič, predstavnik portoroškega podjetja P & P. Kot še pove, so ceno iz prvotnih 38 milijonov evrov dvignili na okroglih 40 milijonov evrov, od tega 23 milijonov samo za posel marine in 17 milijonov za nepremičnine.

40 milijonov evrov znaša ponudba družine Polič za Marino Portorož.

23 milijonov evrov je v ponudbi opredeljeno za nakup posla marine, ostalo pa za nepremičnine.

Po naših informacijah sicer prodaje Marine Portorož, ki se ponuja bodisi kot posel marine bodisi kot družba z zemljišči vred, ne bo še nekaj mesecev, dokler ne bo znanih lanskoletnih finančnih rezultatov družb. Prav tako je potreben dogovor z občino glede spora okoli koncesije in Parka Sonce, ki se trenutno rešuje z mediacijo.

Da se bo potegoval za nakup portoroške marine, je pred časom potrdil tudi srbski poslovnež Miodrag Kostić, lastnik MK Group. Po neuradnih informacijah pa sta ponudbi oddali tudi avtobusni prevoznik Adventura Holding Darka Martina Klariča, sicer lastnika agencije Media Publikum, in singapurska korporacija SUTL. Prav zadnja dva naj bi se prebila v ožji izbor.

Peter Polič

predstavnik P&P

“Kdaj bo postopek končan, ne vemo, a čeprav menimo, da je naša ponudba najugodnejša, zgleda, da se iz nam neznanih razlogov nismo uvrstili v ožji izbor kupcev.”


Najbolj brano