Odbojkarice Alianse do gladke zmage

Odbojkarice Alianse so na prvi tekmi četrtfinala 1. DOL za ženske doma premagale GEN-I Volley s 3:0 (18, 20, 25).

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI > Domače odbojkarice so gladko prišle do zmage in četrtfinalnega vodstva z 1:0. Novogoričanke so imele v igri preveč nihanj, v trenutkih, ko se je rezultat lomil, so bile nezbrane, imele so svoje priložnosti, da iztržijo ugodnejši izid, a jih niso izkoristile.

Gostje so tekmo slabo začele, že ob prvem tehničnem odmoru zaostajale s 3:8, a se nato tekmicam približale. Toda serija slabših sprejemov je povzročila vodstvo domačih s 16:11, od tega pa se varovanke Alena Bektaševiča do konca niza niso več opomogle. Še dlje so se držale v drugem nizu, po drugem tehničnem odmoru so bile še povsem v igri (14:16), ravno tako pri izidu 21:19, toda končnico so odigrale slabo, tako da so se znašle v zaostanku z 0:2.

Čeprav so domače tretji niz odprle z vodstvom 5:0, nato pa vodile tudi z 20:13, se je ta del končal z dramatičnim zaključkom. Gostje so celo prišle do zaključne žoge, toda priložnost, da bi tekmo vsaj podaljšale, so zapravile.

Povratna tekma bo v sredo v Novi Gorici.

* Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 100, sodnika: Milojević (Ljubljana), Seifried (Maribor).

* Aliansa: Rituper, Božič, Vodlan, Praunseis, Podbregar, Forštnarič, Lekše, Vrhovnik, Žnidar, Mazej, Lakovšek, Plesec.

* GEN-I Volley: Ferlinc, Zbičajnik, Marušič P., Uršič, Bavdaž, Kolbl, Đukič, Velikonja Grbac, Marušič Š., Simčič (L), Gubaš, Spačal, trener: Alen Bektaševič


Najbolj brano