Ravnatelj in direktor zamenjala vlogi

S prvim marcem je vodenje novogoriškega šolskega centra prevzel Miran Saksida, prej ravnatelj višje strokovne šole v okviru šolskega centra. Prejšnji dolgoletni direktor šolskega centra Egon Pipan pa je postal v.d. ravnatelja višje strokovne šole. Do zamenjave je prišlo tudi v vodstvu strojne, prometne in lesarske šole.

Novogoriški šolski center ima sedem organizacijskih enot, nekaj 
manj kot 300 zaposlenih, 2000 dijakov in 250 študentov. Foto: Nace Novak
Novogoriški šolski center ima sedem organizacijskih enot, nekaj manj kot 300 zaposlenih, 2000 dijakov in 250 študentov. Foto: Nace Novak

Svet zavoda Šolskega centra Nova Gorica je minuli torek na seji soglasno potrdil Mirana Saksido za novega direktorja šolskega centra (ŠC). Že pred tem je pozitivno mnenje k njegovemu imenovanju, ki pa ni zavezujoče, podalo tudi ministrstvo. Saksida je na šolskem centru zaposlen od leta 1995, od leta 2004 pa je bil ravnatelj višje strokovne šole v okviru ŠC.

Miran Saksida je s 1. marcem že nastopil petletni mandat direktorja, dosedanji direktor Egon Pipan, ki je ŠC vodil 15 let, pa je bil prav tako s prvim marcem imenovan za vršilca dolžnosti ravnatelja na višji šoli za obdobje enega leta, kar pomeni, da sta dejansko zamenjala poziciji.

2250

dijakov in študentov nabira znanje v šolskem centru.

S prvim marcem je petletni mandat nastopil tudi novi ravnatelj na strojni, prometni in lesarski šoli Herman Besednjak, ki je zamenjal dozdajšnjega ravnatelja Primoža Štekarja. Nov mandat pa sta začeli tudi že dosedanji ravnateljici gimnazije in zdravstvene šole Vesna Žele in srednje ekonomske in trgovske šole Inga Krušič Lemut.

Elektrotehniško in računalniško šolo ter biotehniko šolo še naprej vodita Robert Peršič oziroma Barbara Velikonja. Vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra (MIC), sedme organizacijske enote v okviru ŠC, pa ostaja Adrijana Hodak. Novogoriški šolski center ima sicer nekaj manj kot 300 zaposlenih, obiskuje pa ga približno 2000 dijakov in 250 študentov.


Najbolj brano