Aplikacija za cenejšo večerjo

Delinski je avstrijska aplikacija za mobilne naprave, deluje tudi na računalnikih, ki je namenjena obiskovalcem restavracij na Dunaju, v Gradcu in Linzu. Prek aplikacije je mogoče rezervirati mizo z znatnim popustom.

Gostinci sami odločajo koliko miz  bodo namenili za uporabnike aplikacije in kolikšen popust so jim pripravljeni odobriti. Foto: Ilona Dolenc
Gostinci sami odločajo koliko miz bodo namenili za uporabnike aplikacije in kolikšen popust so jim pripravljeni odobriti. Foto: Ilona Dolenc

Aplikacija Delinski je brezplačna, registracija ni potrebna. Uporabnik prek aplikacije, ki so jo pred leti razvili trije mladi Dunajčani, rezervira mizo ob želeni uri v izbrani restavraciji, ki mu odbori popust do 30 odstotkov na celoten račun. Smisel sistema za ponudnike je v tem, da jim Delinski pomaga najti nove ciljne skupine uporabnikov in optimizirati zasedenost lokalov. Tako se gostinci sami odločajo, koliko miz - in če sploh - bodo kateri večer namenili uporabnikom aplikacije in kolikšen popust so jim pripravljeni odobriti.

V Gradcu in Linzu je ponudnikov manj, na Dunaju pa jih je res veliko, gre za gostilne in restavracije različnih slogov. Videti je, da sistem optimiziranja dobro deluje v velikem mestu, v manjšem je ponudba skromna. Na Dunaju je v ponudbi veliko prostora zlasti med tednom, konec tedna, ko je predvsem za večerje večje zanimanje, je ponudba pičlejša. Uporabnik zaradi popusta ni deležen manj kakovostnega servisa ali drugačne ponudbe. Plačnik računa je lahko do drugih gostov diskreten: natakarju namigne, da je rezerviral prek Delinskega, račun dobi in plača na povsem enak način kot vsi ostali.


Najbolj brano