Sobe so večje in “pametne”

Po dobrih treh mesecih gre prenova Grand hotela Bernardin h koncu. Večje dvigalo se je včeraj poslovilo, manjšega pa še potrebujejo. Prve goste bodo v prenovljenih sobah gostili zadnji teden v marcu.

Večje dvigalo so včeraj umaknili, manjšega pa še potrebujejo.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Večje dvigalo so včeraj umaknili, manjšega pa še potrebujejo.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Čez dobra dva tedna bo v Grand hotelu Bernardin spet slišati vrvež gostov. Prenova, za katero bodo odšteli 5,4 milijona evrov in jo zaupali podjetju Adriaing, je te dni v ciljni ravnini, a vseeno nekoliko zaostaja za prvotnimi načrti.

Goste v druge hotele

Kongresni dogodki se v tem petzvezdičnem hotelu nemoteno odvijajo že od konca februarja. Gostje so nameščeni v drugih hotelih. Ostale goste, ki imajo v tem obdobju rezervacije za Grand hotel Bernardin, preusmerjajo v ostale hotele v okviru Bernardina in druge petzvezdične hotele v Portorožu, tako da ni nobenih težav. “Ob pomembnih investicijah imamo vedno vnaprej pripravljen alternativni načrt za namestitev gostov, če pride do zamika rokov. Tako je tudi v tem primeru,” razlagajo v Hotelih Bernardin.

5,4 milijona evrov je stala prenova sob Grand hotela Bernardin

Prenovili so vseh 241 sob, kopalnic in balkonov, od talnih in stropnih oblog, električno in vodovodno napeljavo, vso strojno instalacijo ... Sobe so po novem tudi večje (merijo do 21 kvadratnih metrov) na račun nekoliko zmanjšanih balkonov, predvsem pa so” pametne”; klimatiziranje, ogrevanje in odpiranje oziroma zapiranje senčil na balkonu je tako mogoče krmiliti iz recepcije.

Obetajo si višje cene in boljšo zasedenost

S prenovljenimi sobami bodo izboljšali kakovost bivanja in udobje sob za hotelske goste, naložba pa bo okrepila tudi konkurenčnost hotela na trgu počitniškega in kongresnega segmenta. “S tem pričakujemo višjo zasedenost hotela in povprečno ceno na sobo,” še pravijo v največji hotelski družbi v Istri. Sobe Grand hotela Bernardin so v povprečju zasedene 57-odstotno, resort Bernardin pa sodi med najbolj zasedene v tej hotelski družini. Prenova sob je prvi del naložbe, načrtujejo tudi obnovo dotrajanega morskega parka Laguna. Toda odločitve o začetku del še ni.


Najbolj brano