Pipistrel bo na Kitajskem gradil tudi stanovanja

Ajdovska skupina Pipistrel se podaja tudi v gradbene posle. V okviru projekta Jurong, ki predvideva postavitev letalskega in turističnega centra ob kitajskem mestu Jurong, bodo skupaj s kitajskim partnerjem gradili tudi stanovanjsko naselje. Temeljni kamen za naložbo, vredno 350 milijonov evrov, naj bi postavili 11. aprila.

Direktor Pipistrela Ivo Boscarol Foto: Leo Caharija
Direktor Pipistrela Ivo Boscarol Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA >“Na Kitajskem delamo velik center v pokrajini Jurong. Tam bomo s kitajskim partnerjem poleg letališča in tovarne letal gradili tudi kar veliko stanovanjsko naselje s trgovskim centrom,“ je povedal Ivo Boscarol, prvi mož ajdovskega podjetja Pipistrel, v katerem te dni gostijo kitajsko delegacijo. V njej je tudi eden od gradbincev, ki bo tam gradil. Prav za gradnjo velikega letalskega centra so skupaj s podjetjem Kang Quai Group na Kitajskem ustanovili podjetje Pipistrel Investment, v katerem je 80-odstotni lastnik Kang Quai Group, 20-odstotni pa Pipistrelovo hčerinsko podjetje na Kitajskem Pipistrel Asia Pacific. Vrednost naložbe znaša 350 milijonov evrov. Celoten kompleks bo zrasel na 135 hektarjev velikem območju, od tega bo 55 hektarjev namenjenih stanovanjski gradnji. Z deli naj bi začeli že aprila.

Boscarol je v zvezi z obiskom kitajske delegacije omenil še, da je kitajski gradbinec zainteresiran tudi za gradnjo v Sloveniji. V Ajdovščini potekajo priprave na gradnjo novega stanovanjskega naselja Ribnik SB2, kjer bo na voljo 270 stanovanjskih enot, za gradnjo pa bodo na občini iskali zasebnega investitorja. S poslovnimi partnerji podjetja Pipistrel se je včeraj prvič srečal tudi ajdovski župan Tadej Beočanin.

“Pri predstavitvi projektov, s katerimi bomo v občini začeli v prihodnje, je bil tudi projekt gradnje stanovanjskega kompleksa Ribnik SB2. In to je tudi vse, kar smo v zvezi s to tematiko govorili. Torej nič konkretnega,” je povedal Beočanin.


Najbolj brano