Najboljši športniki lanskega leta

Občinska športna zveza (OŠZ) je po izboru strokovnega sveta za šport na slovesnosti v Kinogledališču v sredo podelila priznanja za najboljše športnike leta 2017.

 Foto: Foto Červ
Foto: Foto Červ

TOLMIN > Za najboljšo mlado športnico so ponovno razglasili kajakašico na mirnih vodah Mio Medved, dvakratno mladinsko državno prvakinjo in peto na mladinskem svetovnem prvenstvu. Najboljši mladi športnik je prvič postal košarkar Klemen Smrekar, eden ključnih igralcev reprezentance Slovenije na kadetskem evropskem prvenstvu v Podgorici. Kajakašem na divjih vodah sta pripadla oba naziva v absolutni kategoriji. Naj športnica je postala Alja Kozorog, članica srebrne ekipe 3 X C1 na evropskem prvenstvu za mlajše članice in 13. na evropskem članskem prvenstvu med posameznicami, Naj športnik pa je Luka Božič, srebrn z ekipo in deseti med posamezniki v slalomu C1 na evropskem prvenstvu ter peti najboljši v skupnem seštevku za svetovni pokal v slalomu C1.

Skupno so podelili štiri bronaste, šest srebrnih in enajst zlatih znakov ter osem bronastih in dva srebrna kipca. ki sta ju prejela karateist Aljaž Markič za bron na mladinskem svetovnem prvenstvu in košarkar Igor Vidič kot član veteranske reprezentance, ki je osvojila zlato na svetovnem prvenstvu. Tokrat nihče od športnikov ni posegel po zlatem kipcu. V imenu OŠZ je njen predsednik Borut Jermol podelil tudi plaketo zveze, ki jo je za dolgoletno delo na področju planinstva in pohodništva prejela Miranda Ortar. Veliko pozornosti je požela ideja Uroša Rutarja , ki so jo poimenovali NBA Tmin 2018. Gre za sklop aktivnosti, s katerimi želi OŠZ okrepiti organizirano športno-rekreativno dejavnost občanov v srednjih in zrelih letih.


Najbolj brano