Uspeh si na debeli snežni odeji obetajo tudi domačini

Karavana približno 250 tekmovalcev svetovnega pokala za smučarje nad 30 let - Fis masters cup - se bo v soboto za dva dni ustavila na SC Cerkno. Tu jih bosta, kot obljubljajo domači organizatorji, pričakali odlični progi za slalom in veleslalom na rekordnih dveh metrih snega.

Uspešna mastersa Samuel in Petra Borovinšek se veselita tekme 
za svetovni pokal na domačem smučišču. Foto: Saša Dragoš
Uspešna mastersa Samuel in Petra Borovinšek se veselita tekme za svetovni pokal na domačem smučišču. Foto: Saša Dragoš

CERKNO > Odlične proge, a nekoliko manj prijazno vreme so obeti za sobotno in nedeljsko tekmo svetovnega pokala smučarjev nad 30 let - Fis masters cupa. Tako je v Cerknem že nekaj tednov. Slabo vreme in mraz marsikoga odvračata od smuke na odlični, skoraj dvometrski naravni snežni podlagi. Mastersom, kot zagotavljajo uspešni idrijski in cerkljanski tekmovalci v pokalu, dež ali snega ne bosta okrnila borbenosti.

Pokal bodo zaključili v Franciji

Pokal na novaškem smučišču že šestič organizira krovna zveza mastersov v sodelovanju z domačini. Direktorica lastnice centra - Certe, vneta smučarka in uspešna masterka Petra Borovinšek, vse skupaj “priganja” k brezhibni organizaciji.

200 smučarjev iz Evrope in drugih celin pričakujejo konec tedna na cerkljanskem smučišču.

Mastersi svoj pokal sredi našega poletja začenjajo na Novi Zelandiji in se preko Čila in Brazilije pozimi ustalijo v Evropi. Iz Cerknega se bodo podali v ZDA in pokal aprila zaključili v Franciji. Tu si slovenski tekmovalci, ki sicer tekmujejo zgolj v Evropi, obetajo kar nekaj pokalov v skupni uvrstitvi več deset tekem v slalomu, veleslalomu in superveleslalomu. Lani je Brezovčanu Tadeju Prebilu kot prvemu Slovencu uspelo osvojiti kristalni globus v kategoriji od 40 do 44 let, Idrijčan Boštjan Brus je v isti kategoriji osvojil bronasti pokal. V starejših ženskih kategorijah pa sta si skupno drugo in tretje mesto prismučali Bohinjka Boža Torkar in Trboveljčanka Heda Kotar.

Od sebe bodo dali vse

Medtem ko Prebilu dobro kaže tudi letos, bo Brus, ki tekmuje v stopnico višji, a konkurenčno močnejši starostni kategoriji, bržčas moral priznati premoč Cerkljanu Samuelu Borovinšku. Nekdanji smučarski reprezentant je na dosedanjih tekmovanjih v Evropi osvojil niz devetih medalj vseh barv in se poteguje tudi za končno bronasto lovoriko. Lani je Borovinšek za las ostal brez skupnega odličja. Družinsko zbirko medalj je z nekaj srebrnine in brona dopolnila Petra, ki prav tako ni brez upanja na končni skupni pokal.

To pomeni, da bodo omenjeni na domačem, cerkljanskem terenu, ki edino gosti pokal v Sloveniji, dali od sebe vse, da bi lansko rekordno zbirko končnih pokalov še povečali. Na pokalu, s tekmama v slalomu (sobota) in veleslalomu (nedelja), na SC Cerkno pričakujejo približno 200 smučarjev iz Evrope in kakšnega tudi iz drugih celin.


Najbolj brano