Pripraviti še kakšno presenečenje

Nogometaši Jadrana Dekanov so po dolgem premoru že pošteno nabrušeni pred nedeljsko otvoritvijo spomladanskega dela sezone. Potem ko so prvi del odigrali presenetljivo dobro, držijo visoko peto mesto. Po odhodu Alena Šćulca v Krško je prvi trener ekipe tudi dejansko postal Nevijo Finkšt.

Gregor Šćulac (z žogo) naj bi se po hujši jesenski poškodbi na igrišča spet vrnil čez mesec dni. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Gregor Šćulac (z žogo) naj bi se po hujši jesenski poškodbi na igrišča spet vrnil čez mesec dni. Foto: Zdravko Primožič/FPA

DEKANI > Pesjani, ki so se lani preselili iz tretje lige v drugo, so imeli pred začetkom letošnje sezone en sam cilj - obstanek. A tega so izpolnili že z odlično serijo na začetku. Točke so zbirali kot po tekočem traku, za nameček tudi z všečno igro. Druščina, ki sta jo uspešno vodila zdaj že nekdanji pomočnik trenerja Alen Šćulac (od konca minulega koledarskega leta vodi Krško) in Nevijo Finkšt, je pokazala, da je zmožno veliko, če je prisotna prava želja. “Ena naših prednosti je ta, da smo vsi fantje povezani. Smo prava klapa, dobro se razumemo tako na igrišču kot ob njem. Lahko še veliko postorimo in morda presenetimo tudi koga od favoritov,” je o moči ekipe spregovoril Gregor Pribac, ki zaradi hujše poškodbe v prvem delu ni igral.

A vsekakor bo prav on, poleg še povratnikov Aleksa Bordona in Žige Kljuna, skušal nadomestiti odhod Luke Vekića (Krško) in odsotnost še vedno poškodovanega Gregorja Šćulca, ki naj bi se na igrišče vrnil čez mesec dni. “Razlika s prvim delom sezone je vsekakor izostanek Gregorja Šćulca, ki je še vedno poškodovan. Prav tako ni Luke Vekića, ki se je skupaj s trenerjem Alenom Šćulcem preselil v Krško. Napadalca sta skupaj dosegla enajst zadetkov, poleg tega pa sta odločilno vplivala na samo igro. Ta primanjkljaj bomo morali nadoknaditi z ostalimi, morda bo treba celo spremeniti sistem igre,” je povedal predsednik kluba Patrik Piciga.

Glavni trener torej ostaja Nevijo Finkšt, ki pa bo imel spomladi tudi vsa pooblastila prvega moža stroke. Njegov pomočnik bo mladi Peter Kocjančič. Gre za Dekančana, ki je v klubu že delal, a predvsem z mlajšimi selekcijami. “Z Nevijom sva dobro sodelovala še, ko je bil v dekanskem klubu tudi moj trener. Vsak trener ima svoje prednosti in slabosti. Ključno je, da bodo fantje razumeli, da morajo oni na igrišču dati vse od sebe,” je povedal novopečeni pomočnik glavnega trenerja.

Če je v preteklosti vajeti moštva v rokah držal Alen Šćulac, bo sedaj nedvomno veliko tega slonelo na idejah prvega trenerja Nevija Finkšta. Poudaril je, da z udeležbo na treningih med pripravami ni posebej zadovoljen. “Priprave smo začeli že 15. januarja. Pohvaliti moram fante, ki so v Ljubljani na šolanju. Kljub temu, da niso doma, so se treningov vestno udeleževali, medtem ko je na mestu graja tistim, ki so doma v Dekanih oziroma bližini, pa se bili precej odsotni. Mladi fantje imajo možnost napredovanja, a se premalo trudijo,” je bil kritičen Finkšt. Pred prvo tekmo v nedeljo z Brdi je napovedal: “Lani smo v Brdih zmagali, a tokrat bo šlo za drugačno tekmo. Ekipe so se okrepile, mi smo izgubili dva igralca, kar bo nedvomno vplivalo tudi na sam sistem igre.”


Najbolj brano