Mali bonbonček

Na testu smo imeli enega najbolj simpatičnih avtomobilov. Pisan je na kožo ženskam, veseli ga bodo tudi moški, ki ne potrebujejo velikega avtomobila.

Mali rdeči bombonček zleze v vsako luknjo.
Mali rdeči bombonček zleze v vsako luknjo. 

Če odmislimo dimenzije, gre za povsem spodoben avtomobil, ki je povrh vsega že zelo bogato opremljen. Ko se enkrat zapeljemo v novem picantu, skoraj ne vemo, da gre za najnižji avtomobilski razred, predvsem zaradi razkošne notranjosti, pa tudi zaradi spodobnega mlinčka pod motornim pokrovom in dodelanega podvozja.

Zunaj mali, znotraj kar velik

Navzven picanto nove generacije še ohranja nekaj podobnosti s predhodnico, vse ostalo pa piha na dušo evropskemu kupcu. V prtljažniku je za dobrih 255 litrov prostora, kar je skoraj četrtinski prirastek v primerjavi s predhodnikom, zanimivo veliko prostora, sploh za mestnega malčka, pa je tudi na zadnji klopi, tudi za največje. Vozniku je na voljo aktualni hišni infotainment, ki dela presenetljivo hitro, vključno z navigacijo.

Sredinska konzola je dobro urejena, kar pa ne moremo reči za volan, ki bi lahko bil malce bolj pospravljen, saj je različnih stikal preveč. Picanto navduši celo z odlagalnimi mesti. Pod motornim pokrovom je litrski trivaljnik s samo 67 konjički.

Ni najmočnejši, je pa kar nabrit in za tako malo vozilce pravšnja izbira.

Komu je namenjen?

Namenjen je prvenstveno materam, ženam, mladim mamicam in otročičkom. Z njim bodo zadovoljni tudi vsi, ki velikega avtomobila enostavno ne potrebujejo. Za zdravljenje kompleksa velikih avtomobilov je kia picanto ena boljših izbir na tržišču.


Najbolj brano