Župan Popovič: Koper bo že prišel tja, kamor sodi

Pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) so danes potrdili, da so prejeli končno odločitev Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani (Cas).

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Pritožbo FC Koper zoper odločitev licenčne komisije NZS za pritožbe je Cas zavrnil ter s tem potrdil pravilnost odločitev licenčnih organov NZS, ki Kopru niso podelili licence za nastopanje v 1. slovenski nogometni ligi v sezoni 2017/18. Z NZS so tudi potrdili, da je odločitev Casa dokončna.

“Odločitev športnega razsodišča je dokaz strokovnosti licenčnih organov in kredibilnosti licenčnih postopkov Nogometne zveze Slovenije. NZS bo tudi v prihodnje dosledno izvajala vse licenčne postopke ter zagovarjala dosledno spoštovanje sprejetih pravilnikov in predpisov NZS,” je po Casovi odločitvi dejal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije za pritožbe je v skladu s pravilnikom NZS o licenciranju 1. junija lani zavrnila pritožbo nogometnega kluba FC Koper zoper odločbo komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov ter jo označila za neutemeljeno.

Odločitev licenčne komisije NZS za pritožbe je pomenila, da FC Koper ni pridobil licence za nastopanje v prvi SNL v sezoni 2017/18. Odločitev licenčne komisije NZS glede nogometnega kluba FC Koper je bila dokončna, Koprčani pa bi lahko igrali v kateri koli ligi, ki ni licencirana s strani NZS. Koper se je zato pritožil še na Cas.

Članska ekipa FC Koper doslej trikrat ni igrala v najvišjem rangu slovenskega nogometa, v sezonah 1995/96, 1997/98 in 1999/2000 je klub nastopal v drugi ligi, ima pa tudi naslov državnega prvaka iz leta 2010 ter dve pokalni lovoriki. Vse od sezone 2000/01 je bil koprski klub stalni član prvoligaške druščine, ki jo je po 17 letih zapustil.

V prejšnji sezoni je bil FC Koper šesti v prvi SNL in edini od desetih klubov ni izpolnil pogojev za pridobitev licence NZS. Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov je sicer rezultate licenčnega postopka za klube prve SNL za sezono 2017/18 objavila v začetku maja.

Predsednik FC Koper Valter Valenčič danes po telefonu ni bil dosegljiv, se je pa na naš klic odzval koprski župan Boris Popovič, ki je te dni na tradicionalnem sejmu ladijskega turizma v Miamiju. Za odločitev Casa do našega klica ni vedel, povedal pa je: “Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči, tako da si nimamo česa očitati. Brez skrbi, nogometni Koper bo že prišel tja, kamor sodi. Klub ponovno postavljamo na noge in Koper bo spet postal prvoligaš po redni poti.”


Najbolj brano