Goriški radič na Maldivih

Goriškega radiča, drugo ime zanj je pri nas sukenski regut, čez mejo pa goriška vrtnica, je malo. Goji ga nekaj kmetov med Solkanom in Gorico, zamuden postopek siljenja in kasneje čiščenja pa terja veliko izkušenj, da so šopki radiča slednjič podobni vrtnicam.

MALDIVI > Ko je pri nas razsajal burjan, je Tomaž Kavčič z Zemona (na fotografiji) kot predstavnik združenja Jeunes restaurateurs d'Europe (JRE) gostoval teden dni na Maldivih. Na gala večerji je gostom, v večini so bili iz zahodne Evrope in severne Amerike, pričaral nekaj slovenskega vzdušja.

Med drugim je pripravil postrv in sardele, goriški radič, ki ga je nesel s seboj 70 šopkov, pa je položil na kremo iz fižola in belo ribo, ga pokapal z oljčnim oljem in limono ter nanj položil ocvirke iz krompirja in naribal jajčni rumenjak.

Ob Kavčiču je primorske barve v daljnih krajih minule dni zastopalo kar nekaj vinarjev, v ZDA so bili tako Marjan Simčič in predstavniki Vinakopra.


Najbolj brano